Trei nume noi pentru noul sezon

Data publicării:
transferuri saracens

Timișoara Saracens și-a prezentat astăzi cele trei noi achiziții. În sezonul în care debutează în grupele Challenge Cup și în care vizează alte două trofee interne, bănățenii s-au întărit cu un tongalez, un argentinian și un junior român de perspectivă. La 34 de ani, Edmund Aholelei îmbracă din 2013 tricoul naționalei din Tonga și vine la Timișoara după ce ultimii doi ani i-a petrecut în Aviva Premiership, la London Welsh.

„Când vine vorba de rugby e ceva aparte. Experimentezi, intri în contact cu mai multe culturi, înveți lucruri despre modul de viață și sunt nerăbdător să încep sezonul alături de colegii noi și să construim împeună”, a spus noul transfer al timișorenilor.

Bănățenii și-au asigurat și serviciile unui argentinian ce evoluează pe postul de număr 10. În vârstă de 22 de ani, Emiliano Calle Rivas a ajuns la Timișoara după ce a evoluat în țara natală la Teque Rugby Club

„Sunt foarte fericit că mă aflu aici, vorbind de o echipă foarte bună. Voi da tot ce am mai bun din mine în acest sezon și voi încerca să ajut cât pot de mult această echipă”, a declarat argentinianul de 22 de ani.

Cel de-al treilea nume prezentat astăzi este cel al lui Ovidiu Șarpe, o uvertură de 18 ani care va îmbrăca tricoul campioanei după ce și-a efectuat junioratul la CSS Steaua. Tânărul va face parte din grupul de jucători care va asigura schimbul de generații, în următoarele două sezoane sub comanda secundului Sosene Anesi.

„De abia aștept să îi văd la joc, să își aducă aportul la ceea ce noi am construit aici și, bineînțeles, să pună presiune pe jucătorii de primă echipă. Le urez bun-venit, sunt sigur că se vor acomoda rapid și că vor aduce un plus la tot ce am realizat până acum”, a spus și Grainger Heikell, antrenorul echipei bănățene.

Oficalii timișoreni nu au anunțat încă și numele jucătorilor de care se vor despărți în această vară, dar au confirmat că vor exista mișcări și în acest capitol. Primul joc oficial al timișorenilor în noul sezon va avea loc pe teren propriu, pe 6 august, în etapa a doua a Superligii, împotriva rivalilor de la CSM Știința Baia Mare.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri