Trotuare alunecoase... spre spital

Data publicării:
trotuare

Zăpada și temperaturile scăzute cu care se confruntă zona de vest au transformat străzile din Timișoara în patinoar. În aceste condiții, oamenii au fost nevoiţi să se înarmeze cu multă atenţie. Deplasarea celor care au omis acest detaliu a fost, însă, o adevărată aventură: ”Ar trebui curăţat aici, dar cine să cureţe, spuneţi, eu?” - N-aţi avut probleme, alunecaţi, vă luaţi pantofi deosebiţi? ”Nu, uitaţi ăştia nu alunecă, de-aia i-am luat pe ăştia de primăvară, că nu alunecă”, - Vă luaţi pantofi speciali? ”Nu, aşa ghete din astea”, - Aţi avut probleme anul ăsta? ”Am căzut, da”, ”Acum, la vârsta mea, trebuie să fiu foarte atentă”.

Doar trei persoane au ajuns la spital în ultimele 24 de ore după ce au alunecat pe străzi. Cu toate acestea, medicii avertizează că o fractură de os, în special la persoanele vârstnice, poate fi chiar letală.

”Pentru persoanele mai în vârstă ar putea să fie o afecţiune cu un potenţial letal, pentru că au oasele mult mai fragile şi riscă să facă fracturi de oase, mari, şi asta va duce la imobilizare prelungită la pat”, ne precizează Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe, Spitalul Judeţean Timişoara.

Poliția Locală le poate aplica amenzi persoanelor fizice sau juridice care nu-și curăță trotuatul din fața locuințelor sau a sediilor de firmă, însă până acum nu au fost aplicate sancțiuni, ci doar somații. Aproape 100 de avertismente au împărțit agenții Poliției Locale. Meteorologii spun că vremea rămâne geroasă în vestul țării în zilele următoare, astfel că, fără ajutor, gheața nu va dispărea de pe străzile orașului.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri