Turişti surprinşi de ape deversate, în judeţul Hunedoara 

Data publicării:
anemona prima

Şase persoane, dintre care doi copii, au avut ieri nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ajunge la mal, iar astăzi, patru adulţi şi un copil au rămas blocaţi în mijlocul apelor.

Reprezentanţii ISU Hunedoara spun că astfel de fenomene se petrec frecvent în această perioadă, deoarece deversările de la barajele din amonte nu se fac după un program bine stabilit. Pentru mai multe detalii am intrat în legatură telefonică directă cu purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Pompierii din cadrul ISU Hunedoara au intervenit atât cu şalupele din dotare, cât şi cu o cordelină care făcea legătura dintre mal şi insula pe care au fost izolaţi turiştii. Într-un final, oamenii surprinşi de apele deversate au ajuns la mal.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că oamenii se aventurează pe astfel de insule, la scăldat sau la pescuit, văzând că apa nu este foarte adâncă. Ambele grupuri au avut însă şi persoane care nu au ştiut să înoate, prin urmare intervenţia salvatorilor a fost mai mult decât necesară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri