Un altfel de mobilier urban 

Data publicării:
icon2 un altfel de mobilier urban 220914


Strada pietonală Mărăşeşti s-a transformat în acest weekend într-un spaţiu al creativităţii. Unii dintre trecători nu au mai așteptat și s-au așezat pe băncile din paleți, care, pe viitor, vor face parte din mobilierul unui parc din Timișoara. Instalația non-conformistă formată din peste 200 de paleți, a fost mai mult pe placul tinerilor şi mai puţin pe gustul celor mai în vârstă.

Iniţiativa a pornit ca urmare a unui concurs de idei, în care doi absolvenți ai Facultății de Arhitectură din Timișoara au fost desemnați câștigători. În total 20 de participanți au fost înscrişi în competiţie. Ioan Ștefan Chiș, arhitect: "Am pornit proiectul din luna iunie și am lucrat două luni la el. Ne simțim bine că are succes și că este folosit, acesta este rezultatul pe care îl așteptam".

"Acest pavilion va fi mutat în parc și va rămâne acolo un an, acum este temporar aici", ne spune arhitectul Bogdan Darko.

Rolul proiectului a fost acela de a stimula comunitatea să regândească spațiile cu care s-au obișnuit deja, să le dea o altă culoare și energie. Deodată cu ineditul mobilier urban au mai fost prezentate şi alte creaţii neconvenţionale, cum ar fi scheleții iluminaţi sau peștii construiți din materiale reciclabile.


Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Şoşdean
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri