Un drum pe care șoferii îşi distrug zilnic maşinile va fi reabilitat

Data publicării:
drum-1

”Domnule, felicitări! Şi ai o bucurie aici: ordinul de începere a lucrării! Da, vă mulţumim!” După o aşteptare de mai bine de 5 ani, locuitorii din comunele din sud-vestul judeţului Arad au primit o veste bună: drumul pe care îşi distrug zilnic maşinile va fi reabilitat: ”Capeţii de bară, cam la trei luni, se duc!”, - Deci e bine că se face? ”E nu bine, foarte bine!”, ”Să se repare, că ne rupem maşinile aici! Vai ş-amar!”, - De câţi ani e aşa? ”Păi de vreo 4 – 5 ani dacă nu mai mult!”

Refacerea drumului promite să atragă şi noi investitori, care conform edililor din zonă au fost ţinuţi la distanţă, în ultimii doi ani, de gropile din asfalt.

”Chiar luna trecută aşteptam pe cineva să achiziţioneze o suprafaţă de aproximativ cinci hectare pentru a dezvolta o afacere la noi în comună dar... este în stadiul de a se mai gândi. Probabil, după aflarea acestei veşti, să concretizăm şi această investiţie”, spune Nicolae Sălăgean – primarul comunei Felnac.

”Pot spune că, atât eu, cât şi cetăţenii din comuna Zădăreni, suntem foarte, foarte mulţumiţi că în sfârşit s-a început reabilitarea acestui drum”, afirmă Doina Petri, primarul comunei Zădăreni.

”Se vor face reparaţii, frezări. Straturile de asfalt vor fi făcute doar după ce se vor face lucrările de îmbunătăţire a fundaţiei drumului”, precizează Bogdan Faur, administratorul firmei de construcţii.

După o perioadă de proiectare, care va dura între două şi patru săptămâni, lucrările la terasament vor demara în extremitatea estică a drumului. Constructorii sunt optimiști și spun că dacă nu vor fi probleme cu finanțările, ar putea închide șantierul până la sfârşitul anului.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri