Un nou marş Noua Dreaptă: „Ne vrem oraşul înapoi!". Zeci de persoane au participat la mitingul cu torţe

Data publicării:
ne vrem 2

”Nu vrem clanuri ţigăneşti, în oraşe româneşti!” După scurte discursuri în faţa Catedralei Mitropolitane, membrii Noua Dreaptă au pornit cu torţele aprinse în marş pe Bulevardul Loga, strada unde mai multe familii de etnie romă deţin imobile.

Tinerii din asociaţie nu sunt la prima astfel de acţiune, însă sunt tot mai determinaţi, spun ei, să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului „mafiei imobiliare": ”Sperăm să trezim românii, pentru că familii de români sunt bătute de ţigani, scoşi afară din case ca să-şi vândă apartamentele”, ”Să dispară din ţară, de oriunde, să nu-i mai vedem, abuzează foarte mult de populaţie”, ”Să le demonstrăm că putem oricând să ieşim în stradă, să oprim ofensiva lor împotriva românilor. Am văzut prea multe abuzuri împotriva românilor, împotriva jandarmeriei, împotriva presei şi nu s-a luat atitudine”.

Chiar dacă nu s-au alăturat protestului, timişorenii recunosc că susţin initiativa asociaţiei: ”Foarte bine, chiar şi mai mult”, - Credeţi că avem o mafie ţigănească în Timişoara? ”Vai de mine, uitaţi-vă pe Loga, toată lumea ştie, chiar mă bucur că se începe ceva de genul ăsta”, ”Să rămână clădire istorică, dacă este, noi o întreţinem, aici locuim, o îngrijim, investim bani în ea, normal că nu-mi convine să vină... fac numai porcării, ăsta-i adevărul”, ”Mi se pare în regulă ce fac ei”.

De cealaltă parte, Rudolf Stancu, liderul comunităţii romilor din Timişoara nu este de acord cu astfel de manifestări. Mai mult, promite răspuns la evenimentul organizat de Noua Dreaptă: ”E păcat, că ei vor să ne întărâte unii împotriva altora. Vedem cum va decurge această manifestaţie şi dacă-i necesar, vom face şi noi una”.

Acesta este al șaselea miting organizat de Noua Dreaptă, la Timișoara.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri