Un primar... altfel 

Data publicării:
primarita altfel


„În timpul campaniei eu am vorbit foarte mult de oportunităţi în Comuna Petriş. Iată o oportunitate!”, arată Irina Onescu, noul primar al comunei Petriș.

Promovarea turistică a comunei, repararea drumurilor dar şi crearea de oportunităţi pentru tineri sunt doar câteva dintre obiectivele noului primar al comunei arădene Petriș. Irina Onescu a venit în aceste locuri prima oară când avea 4 ani. Părinţii ei, geologi de meserie, au cumpărat o casă la Petriş la începutul anilor 90 unde s-au şi stabilit. După ce a studiat la Bucureşti, și a lucrat o vreme şi în televiziune, Irina s-a hotărât să abandoneze capitala pentru viaţa la ţară în urmă cu 5 ani.

„Decizia de a mă implica în administraţie publică a venit anul acesta. Din simplul fapt că mi-am dorit foarte mult să schimb ceva şi mi-am dat seama că dacă alţii nu se implică să facă schimbarea asta atuncea măcare eu trebuie să am curajul să o fac”, povestește tânăra.

„Iniţial am fost reticent, ca să spun aşa, dar Irina mi-a spus o chestie foarte interesantă. Mi-a spus că dacă gândeşti mărunt vei realiza lucruri mărunte. Dacă nu gândeşti mărunt şi îţi stabileşti nişte obiective serioase atunci vei putea face realmente ceva”, spune și Filip Onescu, fratele Irinei.

Câştigarea alegerilor de câtre Irina i-a luat în surprindere pe locuitorii din satele ce alcătuiesc comuna Petriş. Surpriza a fost însă una plăcută aşa că acum cu toţii aşteaptă cu nerăbdare începerea mandatului noului primar

„Vreau să o felicit pe contracandidată, pe Irina, e o fată tânără care poate să facă treabă frumoasă pentru Comuna Petriş”, a declarat și Petru Gherman, principalul contracandidat la Primăria Petriș.

„Am foarte mare încredere, chiar o felicit şi îi mulţumesc că a ajuns şi cred că o să promoveze comuna aceasta, valea aceasta...”, spune o localnică.

„Îţi dai seama că îs de făcut foarte multe. Nu-i drum în sus, grădiniţe, frumos... parcuri, foarte multe lipsesc şi ea cum îi tânără sper să ne facă”, admite un alt localnic.

„[Aveţi încredere că o să reuşească?] Da. Da. Da. Avem mare încredre în ea!”, compltează un alt locuitor al comunei Petriș.

Comuna Petriş are în componenţă 6 sate care totalizează o populaţie de aproximativ 1400 de locuitori. În 2016 lupta pentru postul de primar a fost dată între 6 candidaţi, iar edilul sef a fost ales la o diferenţă de doar 3 voturi faţă de următorul clasat.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri