Unitatea de Primiri Urgențe din Arad, evacuată

Data publicării:
upu arad


„A funcţionat ca o piscină, toată zona asta a funcţionat ca o piscină în care nu a mai avut unde să deverseze şi atunci primele locuri pe care le-a găsit libere peste 25 de centimetri a început să intre”, indică un constructor.

Apa care a inundat Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Arad a provenit de pe acoperişul clădirii, acolo unde sistemul de scurgere  s-a dovedit ineficient.

„Sistemul de scurgere al acestei terase se află sub acest strat de pietriş şi mai ales sub aceste dale din beton. Care au fost puse prea des şi astfel au transformat terasa într-o piscină” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Apa s-a scurs în interior pe la îmbinarea dintre clădirea nouă şi cea veche, dar şi prin dreptul luminatoarelor. Conducerea Consiliului Judeţean Arad spune că a sesizat constructorul încă de săptămâna trecută însă lucrările de consolidare nu au putut fi făcute, tocmai din cauza vremii. Acum, cei care s-au ocupat de șantier vorbesc chiar de o reproiectare a terasei, toate costurile urmând să fie suportate din garanţie.

„Am făcut sesizarea în 14 iunie pentru că am văzut că au apărut pete de umezeală pe tavanul de la o încăpere din cadrul UPU”, explică Adrian Țolea, vicepreședintele CJ Arad.

În urma soluţiei pe care o va da proiectantul o să o re... să zicem reaşezăm ca să facă faţă”, spune și Casian Popa, directorul firmei de construcţii.

„Lucrarea este în garanţie şi firma aici de faţă, după cum vedeţi a venit... va face toate aceste lucrări pe cheltuiala lor”, adaugă Țolea.

În tot acest timp, urgențele care ajung la Spitalul Județean sunt tratate în sălile unde nu plouă. 

„Ca urmare a situaţiei existente am realizat evacuarea parţială a zonei inundate cu reorganizarea activităţii medicale de urgenţă în zona neinundată în aşa fel încât pacienţii să nu aibă de suferit”, precizează Monica Puticiu  medic şef, UPU Arad.  

„[Vi se pare aglomerat spaţiul aici? Sunt mulţi oameni?] Păi... sunt cam destui! Sunt cam destui!”, spune un pacient.

„Va urma o dezinfecţie la nivelul sălii UPU de primire adulţi, şi ulterior, probabil într-o zi – două vom putea să ne relocăm în sălile care au fost afectate”, completează George Ciprian Pribac – director medical al Spitalului Judeţean Arad.

Înainte de modernizarea de anul trecut, UPU Arad avea 18 paturi disponibile pentru pacienţi. Acum, numărul lor a crescut la 32. După inundaţia de ieri, numărul paturilor disponibile s-a redus, din nou, la 20, suficiente spun medicii pentru asigurarea serviciilor medicale în codinţii optime.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri