USL, "resuscitat" în Timiș. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, revine la sentimente mai bune 

Data publicării:
alianta prima

Președintele PNL Timiș dădea săptămâna trecută vina pe social-democrați pentru ruperea alianței la nivel național și spunea că niciun proiect mare al Timișoarei nu depinde de banii Guvernului. Chiar şi după aceste declaraţii, social democraţii spun că….

”Suntem interesați în continuare de o colaborare cu Partidul Național Liberal pe plan local, pentru că despre USL nu mai poate fi vorba”, afirmă Titu Bojin, președintele PSD Timiș.

”Păstrăm tot ceea ce am negociat acum în cadrul USL chiar dacă USL nu mai există. Dacă se vrea un parteneriat în care unii să apară în postura de smecheri și alții în postura de fraieri, vreau să spun limpede că așa ceva nu agreez”, spune și Nicolae Robu, președintele PNL Timiș.

Președintele social-democraților din Timiş motivează că, dincolo de USL, PNL și PSD au condus bine împreună până acum la nivel local.

Titu Bojin afirmă că: ”Noi am mers împreună și pe guvernarea 2008-2012, chiar dacă eram în opoziție și nu cred că acum e cazul să facem animozități în județ”.

Totuși, de la nivel național, au fost anunțate modificări in lista posturilor susținute de PNL. ”Ar trebui să fie acum fie un subprefect din partea UDMR sau un subprefect de la alianța de acum de la putere PSD, PC, UNPR astfel încât să reprezinte guvernul de acum”, precizează Bojin.

Liberalii din Timiș spun că dacă e vorba de schimbare pe criterii de competență, vor numi chiar ei alți oameni. Nu vor să își piardă posturile negociate cu PSD-ul. ”Nu vom avea ezitări, să schimbăm acei oameni”, afirmă Robu.

Liderii PSD și PNL din Timiș nu s-au întâlnit de la ruperea alianței la nivel național. În zilele următoare însă trebuie să stabilească exact cum acţiona la nivel local.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri