Vaporaşe de 7 milioane de lei, nefuncţionale 

Data publicării:
vaporase bea


„Nu ştiţi să ne spuneţi o dată?  Sigur nu pot să vă spun. Când se termină revizia atunci o să înceapă să circule”, arată o discuție între un turist și paznicul din zonă.

„Nimeni nu ştie când timişorenii se vor putea plimba cu aceste vaporaşe. Asta în condiţiile în care ele au ajuns pe Bega încă de la finalul lunii martie, iar de atunci circulă doar de probă” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Aşa că timişorenii, dar şi turiştii nu pot decât să admire vaporaşele de pe mal, spre dezamăgirea lor.

„Nu circulă.  [V-ar plăcea să circulaţi cu ele?]  Da, păi de asta am venit. Am venit să vedem de unde putem lua bilete. Deci trebuie să aşteptăm şi să ne întoarcem. Am venit tocmai din Belgia şi le-am văzut trecând pe râu. Dar nu funcţionează”, spune un turist belgian.

„Mi-a spus că sunt în probă. [Cum vi se pare că din marie au ajuns aici şi nu funcţionează?] Probabil că nu s-a încălzit timpul suficient şi mai ştiu eu ce, le scârţâie ceva la roţi”, spune, amuzat, un timișorean.

S-a ajuns în această situaţie pentru că Autoritatea Navală Română, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, nu a eliberat un aviz care să permită circulația ambarcațiunilor cu persoane, pe Bega. Pe de altă parte, Consiliul Local Timișoara mai trebuie să aprobe predarea vaporașelor către Regia Autonomă de Transport, însă recepția întârzie.

„Procesul de recepţie durează pânăî sunt alnalizate de experţi şi apoi de membri comieiei de recepţie. Noi le folosim în teste inclusiv sub sarcină reală”, explică Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Cele 7 vaporaşe au costat 7 milioane de lei şi au fost cumpărate din bugetul local. O călătorie cu ambarcaținile de transport public va costa 1 leu

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri