Vasile Stoica, din nou la drum. A pornit din Timișoara într-o expediție de peste 12.000 de kilometri 

Data publicării:
scaun prima

Pentru noua aventură, Vasile şi-a împachetat doar câteva haine, o trusă de prim ajutor, una pentru reparaţia căruciorului şi nelipsitul jurnal. Lugojeanul de 36 de ani are un sistem special care, ataşat căruciorului, îi permite să poată pedala cu braţele.

Şi-a propus să ajungă în cel mai sudic punct al Europei: Insula Gavdos din Grecia. Va parcurge în scaunul cu rotile peste 12.000 de kilometri. E suficient să-i priveşti mâinile ca să realizezi cât efort depune la fiecare expediţie.

Prima mare realizare a lui Vasile Stoica a fost în 2001. S-a întâmplat în California, când, într-o singură zi, a parcurs 132 de kilometri. De atunci, tot încearcă să-şi depăşească limitele. În expedițile sale a avut parte şi de experienţe neplăcute: ”În Suedia am fost furat de către un român, din păcate. Adică partea din față, dar pentru câteva ore. În două ore s-a recuperat”.

Puţini români sănătoşi se pot lăuda că au văzut atât de multe locuri câte a vizitat el.

”Mă gândesc că prin acțiunile mele încurajez persoanele cu dizabilități și nu numai. Și sper ca fiecare dintre aceste persoane, care sunt descurajate sau au probleme cu viața, să le încurajez”, susține Vasile Stoica.

De obicei, călătoreşte singur. De data această, însă, a fost însoţit câţiva kilometri în drumul său spre Grecia. Amatorii de jogging din Timişoara i-au ţinut companie până la Lugoj. ”Am luat decizia de a-l susține în acest turneu prin Europa. Noi îl susţinem așa cum știm noi mai bine, alergăm alături de el la start”, spune Diana Crăiniceanu, organizator.

În acelaşi cărucior adaptat pentru drum lung, Vasile Stoica a traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago. A intrat chiar şi în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanţă parcursă într-o zi cu un scaun rulant.

reporter: Ana Maria Mocan
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri