Vicepreşedintele CJT,  Marian Constantin Vasile, schimbat din funcţie cu Florian Zanfir

Data publicării:
cjt

La câteva minute după începerea plenului, între aleșii județeni a început schimbul acid de replici, iar reprezentanții PDL și PNL au parasit sala.

”Cred ca aș putea sa fac vreo două pagini cu lideri ai PSD care nu au tras așa cum am tras noi și v-am fost loiali. Așa că vă urez mult succes la putere, dar vă spun de pe acum că vă veți simți și veți fi mult mai singur”, spune Liviu Cocean, consilier județean PNL.

Declarațiile consilierilor nu i-au făcut pe reprezentanții partidelor aliate PSD să se răzgândească. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a citit ordinea de zi: „Trecem la punctul 1 al ordinii de zi. Aprobarea eliberării din funcție a vicepreședintelui CJT Marian Constantin Vasile. Vă dorim succes”.

Marian Constantin Vasile susține că schimbarea din funcție nu are nicio legătură cu performanțele sale: ”Eu consider că ceea ce s-a întâmplat este lipsit de fair-play pentru că această convocare s-a facut in lipsa mea si a domului primar Nicolae Robu. S-a facut acest plen cu un singur subiect si anume demiterea mea”.

De partea cealaltă, președintele Consiliului Județean, social-democratul Titu Bojin, susține că prin acest vot a fost respectată dorința timișenilor care s-au prezentat la urne la ultimele alegeri, cele europarlamentare: ”În Timișoara a început revoluția pentru democrație, nu pentru anarhie și pentru demonstrație. Colegii, când vor ajunge la putere, vor putea face la fel când vor avea o nouă majoritate. Până atunci să respectăm votul cetățenilor”.

Numirea unui nou vicepreședinte a fost ilegală, susțin membrii Partidului Democrat Liberal, care acuză o încălcare de procedură a desemnării noului vicepreședinte. ”Deci este ilegală, pentru că nu putem schimba membrii comisiei atâta timp cât ea nu este pe ordinea de zi. Iar pe ordinea de zi nu exista punctual acesta. Știti foarte bine că o ședință are o ordine de zi pusă la punct dinainte”, afirmă Alain Rus, consilier local PDL.

Din totalul celor 37 de consilieri judeţeni, 20 reprezintă grupul PSD-PC-PPDD, în timp ce Partidul Democrat Liberal are 11 consilieri judeţeni, iar PNL - şase.

reporter: Miodrag Hojda / Raluca Popa
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri