Zi neagră pe şoselele din vestul ţării: două accidente cu doi morţi şi 14 răniţi

Data publicării:
zi neagra prima

Pentru unul dintre răniţii aflaţi în stare mai gravă, medicii sosiţi la faţa locului au cerut intervenţia elicopterului SMURD, care a transportat victima la Spitalul Judeţean din Timişoara. Pentru doi fraţi, de 18 şi 19 ani, nu s-a mai putut face nimic.

”Un autoturism care circula cu viteză neregulamentară pentru acest sector de drum, respectiv o curbă la stânga, din cauza vitezei pierde controlul volanului, pătrunde pe contrasens unde loveşte un microbuz de pasageri”, ne-a relatat ce s-a întâmplat comisarul şef Dorin Goilean, şeful Serviciului Rutier IPJ Arad.

Zece pasageri din microbuz au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Printre victime se numără şi doi copii. - Cum aţi simţit înăuntru în microbuz? Ce s-a întâmplat? ”Nu îmi aduc aminte nimic!”, - A fost zguduitură, zgomot sau cum? ”Nu mai ştiu. Habar n-am!”, - Sunteţi rănit? Văd că sângeraţi, ”Un pic la picioare numai”.

”Era şoferul de pe microbuz, de abia s-a dat jos din microbuz, era tot spart la faţă. Și în partea aceasta era cred că pasagerul din spate, dar nu ştiu cum a ajuns pe jos. Era pe jos aruncat acolo. Era în agonie”, ne-a povestit un martor. ”Înăuntru era o fată plină de sânge, dar ceilalţi doi încă respirau când noi am ajuns aici. Până a venit SMURD-ul, uitaţi-i acolo: sunt morţi!”, - Cât estimaţi că le-a luat forţelor de intervenţie să ajungă aici? ”Cel puţin 20 de minute, presupun. Cel puţin 20 de minute!”, a adăugat altul.

”De la locul accidentului în Unitatea de Primire Urgenţe au fost aduse nouă victime, şapte adulţi şi doi copii, toţi sunt în curs de investigare, în urma examenului clinic s-a pus în evidenţă că trei sunt cu stare generală gravă”, a precizat Florentina Cartojan, medic UPU, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Şi în Timiş, patru persoane, printre care şi un adolescent, au ajuns la spital în urma unui accident petrecut la ieşirea din Timişoara spre Cenad. Două maşini s-au ciocnit frontal, după ce şoferul uneia a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens. Circulaţia în zonă a fost oprită aproape o oră.

Reporter: Dan Codre/Corina Sfia
Operator: Cristian Kovacs/ Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri