Dispăruţi în Făgăraş

Data actualizării: Data publicării:
74508491-e89c-43d7-8520-2fcc98cb8564 (1)

Doi turişti dispăruţi de sâmbătă sunt căutaţi în Masivul Făgăraş de salvamontiştii şi jandarmii din două judeţe. Cei doi sunt fraţi, iar membrii familiei nu au nicio informaţie legată de localizarea lor. Din cauza zăpezii, căutarea terestă este extrem de dificilă, iar autorităţile au folosit astăzi un elicopter, pentru a-i căuta din aer pe cei doi turişti.

 

TURISTI

Operaţiunile de căutare au început duminică seara. Zeci de salvamontişti şi militari ai Jandarmeriei Montane, din judeţele Braşov şi Argeş, au fost implicaţi în acţiune. Pe munte a nins însă foarte mult, iar zona de căutare este extrem de întinsă, astfel încât acţiunea terestră are şanse mici de reuşită. În zonă a fost trimis un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, al MAI, pentru căutarea aeriană a turiştilor.

"Ne dorim din suflet ca aceşti oameni să fie găsiţi în viaţă. Sunt totuşi trei zile de căutări. Provizii cu apă ar avea pentru mai multe zile", col. Laurenţiu Stoian, purtător de cuvânt Jandarmeria Braşov.

67e87b56-ce2f-4a21-b89f-20884a5642f1

Cei doi fraţii au 34 şi 37 de ani şi sunt din Gheorgheni, judeţul Harghita. Potrivit autorităţilor, au echipament adecvat pentru ture de iarnă şi experienţă în parcurgerea traseelor montane, în astfel de condiţii.

Cei doi fraţi şi-au lăsat maşina pe Valea Sâmbetei, după care şi-au continuat drumul pe jos. Ieri, maşina a fost recuperată de prietenii celor doi, după ce bărbaţii nu au mai revenit la autoturism.

"La sfârşitul săptămânii trecute, cei doi fraţi şi-au lăsat maşina în apropierea mânăstirii. Au urcat pe Valea Sâmbetei, au fost văzuţi în zona cabanei, dar nu s-au oprit, şi-au continuat deplasarea către creasta principală a masivului Făgăraş. Ultimele informaţii despre cei doi fraţi au fost dintr-o convorbire telefonică purtată de la jumătatea distanţei dintre Fereastra Mare şi Viştea Mare, pe creasta principală a masivului", Claudiu Loghin, reporter Digi24.

"Sâmbătă dimineaţa, au trecut pe lângă cabană şi s-au dus în sus, în creastă. Vă daţi seama, din cauza la ceaţă, pe munte e greu, deci nu vezi nimic, oricând poţi să te duci în prăpastie, fiind şi creastă. Extrem de greu să fie găsiţi", Nicolae Zdrăilă, cabanier Valea Sâmbetei

Elicopterul MAI a survolat, până la căderea serii, întreaga zonă de căutare. Operaţiunea din Masivul Făgăraş continuă, pentru că membrii echipei aeriene nu au găsit deocamdată niciun semn legat de cei doi dispăruţi.

Reporteri: Ruxandra Morar, Claudiu Loghin
Operatori: Alexandru Apetroae, Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri