Exerciţiu de Jandarmerie

Data publicării:
JANDARMERIE

Militari din 16 state sunt prezenţi, în această săptămână în România, la cel mai amplu exerciţiu organizat de Jandarmerie, cu forţe în teren.

Timp de cinci zile, jandarmii simulează intervenţia în majoritatea misiunilor specifice armei lor, de la anihilarea unor lunetişti, la interceptarea unui transport ilegal de arme sau dispersarea unui grup violent.

Ana este unul din subofiţerii care, din spatele scutului, participă exerciţiu. Are 24 de ani şi face atletism de şapte. Este campioana de atletism, a Ministerului de Interne, de anul trecut şi are în palmares locul doi, la Campionatul Balcanic de Cross, la proba de patru kilometri.

De anul trecut, plutonierul Ana concurează cu succes şi în probele naţionale de ridicare a greutăţilor - powerlifting.

"E tot un fel de pasiune a mea, are legătură tot cu atletismul pe care îl practic, pentru că am nevoie de forţă. Dacă nu dezvolt forţa, nu am cum să rezist pe pistă", plt. Ana Maria Dângă, Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov.

Ana este una din cele patru fete din structura operativă a Grupării Mobile de Jandarmi Braşov.

"Nu este menajată absolut sub nicio formă, misiunile pe care le desfăşurăm noi, le desfăşoară şi le execută şi ea, la fel", plt. Cezar Amitrului, Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov.

Exerciţiul Jandarmeriei este în acest an la a şasea ediţie şi se desfăşoară în Bucureşti şi patru judeţe ale ţării, sub observaţia reprezentanţilor a 16 state şi patru organizaţii militare internationale.

"Este vorba de un exerciţiu internaţional . Este a doua ediţie care se desfăşoară în teren, cu forte în teren", col. Valentin Mirea, comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov.

La ediţia din acest an a exerciţiului, din partea Jandarmeriei Române participă 320 de ofiţeri şi subofiţeri.

Reporter: Claudiu Loghin
Operatori: R. Piticu, L. Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri