Exerciţiu militar la Brăila

Data publicării:
Exercitiu militar la Braila.mp4_snapshot_00.33_[2016.11.17_15.26.45]

Execiţiu militar multinaţional, astăzi, în poligonul de instrucţie Vărsătura, de lângă Brăila.  Exerciţiul este organizat anual, prin rotaţie, iar la el participă militari din  Bulgaria, Republica Croaţia, Georgia şi România.  Exerciţiul are ca scop perfecţionarea capacităţii structurilor de Geniu de a acţiona pe timpul operaţiilor în medii ostile.

Zeci de militari aparţinând Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos", dar şi forţe din Bulgaria, Croaţia şi Georgia, se pregătesc împreună în aceste zile, într-un exerciţiu ce are ca scop perfecţionarea capacităţilor structurilor de geniu. Aplicaţiile militare se desfăşoară în poligonul de instrucţie Vărsătura, de lângă municipiul Brăila dar şi în poligonul de instrucţie Smârdan din judeţul Galaţi. Exerciţiul are două componente, de instrucţie de comandament si de instructie a fortelor.

Lt. col George Popa, purtător de cuvânt Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos": "La locul în care ne aflăm se desfăşoară exerciţii legate de instrucţia forţelor şi aici numesc trecerea peste cursurile de apă prin diferite mijloace, cum ar fi bacurile, podul de pontoane, portiţele, podul jos metalic."

În poligonul de la Vărsătura, militarii au ridicat un pod de pontoane, pentru trecerea mijloacelor tehnice militare peste Dunăre, şi au simulat descoperirea de muniţie neexplodată.

Exerciţiul este organizat anual, prin rotaţie, în baza Memorandumului de Înţelegere între Ministerele Apărării din Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România privind înfiinţarea şi sprijinul acestei structuri. Militarii antrenaţi aici vor participa la misiuni sub mandat NATO, în diferite zone de conflict.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri