Fără echipe în primele eşaloane

Data publicării:
FC BV

FC Braşov nu se va înscrie în Liga a 2-a pentru sezonul viitor. Va fi prima dată când Braşovul nu va avea nicio echipă în primele 2 ligi. Lipsa banilor încă de la începutul acestui an şi şansele infime de ieşire din insolvenţă par să pecetluiască soarta clubului cu o istorie de 80 de ani.

Oamenii de la club, neplătiţi de luni bune, se află într-o situaţie disperată. Singurele speranţe de salvarea a FC Braşov au fost legate de Gigi Becali şi disponibilitatea acestuia să plătească şi ultima tranşă pentru transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht, în valoare de 230.000 de euro.

După ce l-a vândut pe Alexandru Chipciu la Anderlecht, pentru 3,5 milioane de euro, vara trecută, FCSB a achitat în tranşă o parte din cei 750.000 de euro ce reprezentau obligațiile față de FC Brașov, club de la care îl achiziționase pe mijlocaș în 2012. Au mai rămas de trimis spre Braşov 230.000 de euro, conform contractului. Gruparea din Bucureşti a întârziat trimiterea banilor iar stegarii au terminat campionatul în genunchi din toate punctele de vedere.

Chiar dacă este pentru prima dată când Braşovul nu are echipă în primele eşaloane Stadionul Tineretului poate găzdui jocuri din prima Ligă. Cei de la Sepsi Sf. Gheorghe fac în continuare demersuri pentru ca echipa să evolueze sub Tâmpa până ce Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe va fi omologat pentru jocurile de pe prima scenă. Sptămâna asta se aşteaptă un răspuns din partea ISU Braşov pentru avizul necesar organizărilor meciurilor la cerinţele primei Ligi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri