Festivalul clătitelor

Data publicării:
CLATITE

Weekend plin de bunătăţi la poalele munţilor. În comuna Prejmer a avut loc, in weekend, sărbătoarea clătitelor. Cei mai pricepuţi bucătari au venit aici, iar secretul lor a stat în dulceaţa de casă.

"La trandafir este un soi special, foarte greu se face în zona noastră. Trebuie foarte bine întreţinut trandafirul ca să dea o recoltă bună. Încă una cu ce să fie? Cu zmeură. Şi zmeura este de grădină, de la mama soacră din grădină", comerciant.

La festivalul clătitelor de la Prejmer, toate gusturile sunt satisfăcute, iar conţinutul delicios este şi sănătos.  Garanţia vine de la comercianţi. Ei se laudă că toate ingredientele sunt din ograda lor.

"Sunt făcute numai cu ouă de casă, cu lapte de la vacă. Am pregătit dulceţuri. Toate sunt din grădina mea. Dulceaţă de pepene roşu, de gogonele, de zmeură, de zarzăre roşii", Victoria Şerban - comerciant.

Mirosurile dulci au împânzit localităţile din jur.

"Am ales flori de soc, am ales zmeură şi dulceaţă de trandafiri", vizitator.

"Nicio persoană nu va pleca nemulţumită, în sensul că va găsi clătite pe săturate", Şerban Toderică - primar Prejmer.

Printre dulciuri şi-au făcut loc şi brânzeturile şi mezelurile săseşti, care au dispărut repede de pe tarabe. Povestea sărbătorii clătitelor de la Prejmer, sau Faschingul, are origini vechi.

Pe vremuri, tinerii se mascau şi umblau prin sat călare şi cu o căruţă în care preparau clătitele. În schimbul lor, primeau vin sau bani.

Reporter: Sorin Secli / Operator: Richad Szabo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri