Festivalul european al spectacolului, la Timișoara

Data publicării:
festival
Primul mare eveniment de la desemnare Timișoarei drept Capitală Culturală a Europei în 2021 a început aseară. Până vineri, în capitala Banatului se desfășoară FEST-FDR - Festivalul European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Româneşti. Timp de o săptămână, actori de pe tot continetul interpretează pe scenele teatrelor din oraș și în zonele pietonale diferite piese care îmbină arta teatrală cu elemente de spectacol din alte domenii înrudite.

Un spectacol de lumini și umbre, proiecții și elemente de acrobație a deschis Festivalul European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Româneşti de la Timișoara, pus în scenă de compania teatrală Osmego Dnia, din Polonia.

„Foarte frumoasă, mie îmi place. Mie îmi plac întotdeauna aceste mici episoade care întregesc practic spiritul cultural al Timișoarei.”

„Este frumos, interesant și pentru că vin la Timișoara ne întregesc credința că Timișoara într-adevăr să fie capitală culturală.”

„A fost super tare, mi-a plăcut spectacolul din seara asta, cam atât pentru azi. Aștept zilele următoare.”

Vor fi 19 spectacole puse în scenă până vineri în cele 3 secțiuni ale festivalului.

„Cea de-a treia secțiune, spectacolul de stradă, care întotdeauna este surprinzător, care întotdeauna este provocator și care întotdeauna aduce aici, în centrul Timișoarei, multă lume”, explică Oana Borș, teatrologul și selecționerul FDR.

„Cei care vor veni în sălile noastre și cei care vor fi la spectacolele din piață sau din parcare sau de pe strada Mărășești, sper că se vor regăsi. Sper că nu doar timișorenii, ci toți cei care vor veni în oraș să fie atrași de spectacolele noastre”, povestește Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara.

Agenda culturală a Timișoarei va cuprinde evenimente pline de substanță, dau asigurări și autoritățile locale.

„Și de acum încolo vom avea pe lângă ce ne-am planificat oricum să facem, o mulțime de alte evenimente culturale care vor reprezenta angajamente ale noastre”, completează Nicolae Robu, primarul Timișoarei. Ediția cu numărul XXI a Festivalului European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Româneşti de la Timișoara se desfășoară sub semnul diversității.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri