Futsal | Cupa României a rămas în Banat

Data publicării:
Duma 37
Informatica Timișoara a cucerit primul său trofeu, în doar al doilea an de la reactivare. Bănățenii au câștigat Cupa României după o finală cu Autobergamo Deva care a durat mai bine de două ore și jumătate.

Informatica Timișoara a cucerit primul trofeu din istorie. În finala Final Four-ului Cupei României, la futsal, bănățenii care au jucat în fața propriilor suporteri, au învins-o pe Autobergamo Deva. Partida a fost una extrem de echilibrată. După două reprize, scorul a rămas alb, 0-0 și nici în prelungiri nu s-a marcat. La loviturile de departajare, portarul Timișoarei, finlandezul Antti Koivumaki a parat trei dintre execuțiile oaspeților, iar Ilaș a marcat golul care a stabilit câștigătoarea competiției.

„Stefan Rakic mi-a spus, înaintea meciului, că dacă ei nu marchează, noi vom câștiga. Presiunea a fost pe executanții lor. Eu doar m-am mișcat puțin pe linie, iar acum mi-a ieșit, am scos acele șuturi”, a spus, la final, Antti Koivumaki.

„M-am dus cu tupeu. Am primit încurajări de la colegi, de la staff-ul tehnic să mă duc cu tupeu să execut cum pot mai bine. Ce aveam de pierdut?! Dacă ratam mai exista continuarea. Așa, bine că am executat eu, am dat cu sânge rece și mă bucur că am adus Cupa la Timișoara”, a recunoscut Valentin Ilaș.

„Ne-am dorit foarte mult un trofeu, eu am ținut foarte mult să câștig un trofeu, iar lucrul acesta îmi demonstrează mie că trebuie să merg înainte. Era foarte dificil pentru mine, îmi doream un trofeu și la Timișoara și lucru acesta mă face să cred mai mult în mine, în primul rând”, a declarat și Robert Lupu antrenor-jucător.

Informatica Timișoara rămâne și în cursa pentru cucerirea titlului de campioană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri