Grevă CFR | Trenuri oprite în câmp

Data publicării:
trenuro
Sute de călători rămași în câmp și ore întregi de întârziere efectele grevei angajaților CFR din această dimineață. La ora 7, câteva zeci de garnituri de pe raza regionalei CFR Timișoara s-au oprit din cauza grevei spontane a angajaţilor de la Căile Ferate. Salariații companiei cer majorări salariale de minimum 25%, în vreme ce Ministerul Transporturilor a promis 22,5%.

23 de trenuri de pe raza regionalei CFR Timișoara s-au oprit în această dimineață. Garniturile au staționat în mai multe localități din Timiș, Arad şi Hunedoara.

„Da am rămas dintr-o dată în câmp, nu ne-a anunțat nimeni. Și acum stați fără apă, fără mâncare? Da stăm fără apă, fără mâncare. Dacă mergem să ne rezolvăm problemele, nu mai putem merge că îi târziu.”

Patru ore de când am plecat, și de cand stăm în tren aproape doua ore. Fără apă, fără mâncare? Fără apă, fără mâncare în pustietate.”

„Sunt medic rezident și am fost de gardă acolo la Ineu azi noapte, dimineața am urcat, trenul a plecat regulamentar la opt fără douăzeci, trebuia să aibe sosirea la nouă în gară, aici de la nouă stăm, staționam aici. Sunt dispus să fac reclamații, din moment ce ajung în gară, și la Regiotrans, și la CFR. Nu a fost nici măcar bunavoință să ne anunțe de grevă, să luăm alte mijloace de transport.”

„Nu este normal, asta e un fel de bătaie dejoc față de cei care lucrează în domeniu și față de călători:”

Angajații CFR Călători motivează greva prin salariile mici faţă de responsabilităţile pe care le au.

„Salariile sunt foarte mici. de exemplu eu, am salariul mai mic decât acum 30 de ani când m-am angajat, am funcția de șef de tură, am 2040 de lei încadrare.”

„În gări sunt oprite, noi suntem responsabili, călătorul nu este de vină. Călătorii nu sunt opriți în linie curentă, sunt garați în stații”, explică Florin Siladie, angajat CFR Simeria.

Greva angajaților CFR a afectat şi circulaţia trenurilor internaţionale. Două garnituri care circulă pe ruta Budapesta-Timișoara și Viena-București au staționat mai multe ore în Vinga, județul Arad și în Simeria, în județul Hunedoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri