Hoții, aştepaţi să returneze ce au furat

Data publicării:
hoti
Rețeaua facebook, folosită pentru a-i convinge pe hoți să își recunoască fapta și să predea bunurile furate. Se întîmplă în orașul Petrila din Valea Jiului, unde viceprimarul a postat pe rețeaua de socializare un mesaj prin care îi îndeamnă pe cei care au furat arbuști ornamentali din oraș să îi aducă înapoi la primărie. În caz contrar, pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, primăria va depune plângere la poliție. Pentru că nimeni nu a reacționat la îndemnul edilului, cazul magnoliilor furate de pe domeniul public este acum în ancheta oamenilor legii.

„Pe această cale le transmit hoților că au fost filmați de camerele de supraveghere când se așteptau să nu îi vadă nimeni. Îi invit să vină de bună voie cu pomii la primărie, altfel vom face plângere penală pentru furt (...) să vă fie rușine, nu vă place să aveți un oraș curat și frumos.”

Așa sună mesajul postat de viceprimarul din Petrila pe pagina sa de facebook.

„Nu ne așteptăm ca cel care a furat să aibă neapărat rețea de socializare, dar ne-am gândit că poate îl sensibilizează și că e bun public și atunci când îl fură i se întocmește dosar penal”, spune Dorin Curtean, viceprimarul oraşului Petrila.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Petrila au fost plantați peste 500 de arbuști ornamentali care au costat 18 mii de lei. Toți puieţii plantați la ieșirea din oraș au dispărut, însă, peste noapte.

„Acolo, celălalt de-acolo, partea din spate, în spate acolo, acolo este rupt.”

„În timpul zilei, 10 magnolii au fost plantate în acest părculeț. Cum s-a lăsat întunericul, plantele au fost furate. Iar paguba, doar în acest caz, către bugetul local, este de 700 de lei”, Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Camerele de supraveghere montate în zonă au surprins în noaptea respectivă o persoană care se plimbă prin zona verde, folosind o lanternă. Pornind de la aceste filmări, polițiștii vor trebui să dea de urma hoților.

„S-a făcut plângere la poliția Petrila pentru depistarea lor și se vor lua măsurile în consecință. Dosarul se află pe rol, ancheta se desfășoară și se vor lua măsurile în consecință”, explică Gheorghe Bogeanu, șef Poliția Locală Petrila.

Localnicii speră și ei ca hoții să fie prinși și amendați.

„Păi nu sunt camere de luat vederi? Ba. Păi atunci trebuie să se vadă, sigur că da 00:06:45:21 muscă: 00:06:54:09: trebe să găsească o soluție, s-or furat și panseluțe, și de toate, ce parc frumos aveam.”

„Păi sunt camere, eu sper să îi găsească.”

„La noi nu există educație referitor la un pom, la o floare, nu există educație de acasă, de la părinți:”

În Petrila sunt montate 60 de camere video de supraveghere. Cu ajutorul lor au mai fost prinși și alți hoți, dar și localnici care au distrus mobilierul urban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri