Hunedoara, cod portocaliu de ger

Data publicării:
cod hd
Codul portocaliu de ger s-a resimțit în județul Hunedoara, așa cum de altfel au prognozat meteorologii. A fost cea mai geroasă noapte din an, iar temperaturile înregistrate în această dimineață au fost cu mult mai scăzute față de normalul acestei perioade. Oamenii au ieșit din case doar de nevoie. Unii au mers la serviciu, alții la școală. Gerul a suspendat astăzi cursurile în 8 unități de învățământ din județ.

Temperaturile extrem de scăzute nu au dat bătăi de cap doar oamenilor. Și mașinile au reacționat la ger și s-au încăpățânat să pornească.

„Minus 22 de grade Celsius, aceasta este temperature înregistrată la 7 dimineața în centrul Devei” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„Am mai multe bluze, pulovere... Și la picioare? Cizme și șosete groase. Trebuia neapărat să ieșiți din casă? Da, că mă duc la serviciu”.

„La ce vă e mai frig? La mâini, la picioare? La genunchi, că acolo nu am prea respectat regulile. Restul m-am îmbrăcat conform, cum am auzit la televizor, 2 straturi de haine, căciulă, fular geacă impermeabilă.”

Cel mai frig a fost însă în această dimineata în Valea Jiului: - 29 de grade Celsius au arătat termometrele la Petrosani. 2400 de elevi din județul Hunedoara au rămas astăzi acasă: o școală din Deva, una din Vulcan și alte 6 din mediul rural au fost astăzi închise, din cauza problemelor la sistemele de încălzire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri