În loc de parc, groapă de gunoi

Data publicării:
parc
O zonă verde care ar fi trebuit să fie parc a ajuns rampă clandestină de gunoi. La Timişoara, o fostă baltă a fost acoperită cu pământ, iar acum a ajuns un adevărat focar de infecţie. În timp ce locuitorii din zonă aşteaptă ca Primăria să facă un parc, gunoaiele se tot adună fără ca cineva să ia vreo măsură. Acum primarul promite să amplaseze camere de supraveghere pentru a-i prinde pe cei care aruncă deşeuri aici.

„Acest teren ar fi trebuit să fie un parc. Cel puţin aşa promiteau autorităţile locale în urmă cu 3 ani. Însă, în loc să se bucure de bănci, alei şi gazon, timişorenii care locuiesc în zonă au parte numai de gunoaie” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Până în anul 2014 lumea venea la ochiul de apă din cartierul Dâmboviţa pentru promenadă şi pentru pescuit. Pe motiv că în jurul apei musteau ţânţarii, iar zona ar fi devenit insalubră, autorităţile au astupat balta şi au promis că vor construi un parc. Apoi au abandonat proiectul.

„Aici veneam cu fiul meu şi ne jucam în jurul lacului, era foarte frumos. Nu se mai poate. Vecinii sunt de vină. Toată lumea aruncă aici gunoaie.”

„De când au astupat b-alta asta e groapă de gunoi. V-au promis parc? Au promis acum câţiva anuid e ziel şi tot promisiune a rămas.”

„Eu stau aici de 27 de ani. O mizerie ce e aici, tot timpul a fost mizerie, numai vboschetari. Domnul primar a făcut semafoare, par parcul ăasta... Unde să mpă plimb? Aici e focar de infecţie.”

Primarul susţine că degeaba ecologizează zona, pentru că noaptea vin oameni şi aruncă aici deşeuri. Aşa că vine cu o soluţie de urgenţă.

„Am cerut să se monteze camere video epntru a-i filma pe cei atât de necivilizaţi”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Cât despre parc, amenajarea va mai aştepta. Măsurătorile cadastrale nu sunt actualizate şi datele din acte nu corespund cu cele din teren. Actualizarea se face în instanţă.

„Se impun actualizări ale înscrisurilor din cărţile funciare. Pentru că corecţiile care trebuie aduse depăseşc 10% din total, nu se poate face corecţia decât prin instanţă”, continuă Robu.

Momentan în bugetul de anul acesta au fost alocaţi 62.000 de lei pentru studiul de fezabilitate şi documentaţia tehnică. Autorităţile spun că amenajarea parcului va costa câteva sute de mii de lei, dar nimeni nu poate estima când groapa de gunoi va fi înlocuită de un parc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri