Inaugurare cu... amânare

Data publicării:
amanare autostrada
În buna tradiţie românească în ceea ce priveşte autostrăzile, o mare realizare anunţată încă din noiembrie, şi anume deschierea a 15 kilometri noi de autostradă în vestul ţării, a început cu o amânare. Dacă iniţial, şoferii ar fi trebuit să circule pe asflatul proaspăt turnat pe lotul doi al tronsonului Lugoj - Deva chiar de astăzi, termenul a fost devansat pentru data de 20 decembrie. Marcajele rutiere nu sunt finalizate, spun drumarii.

De astăzi, şoferii ar fi trebuit să circule pe cei 15 km ai lotului doi din tronsonul de autostradă Logoj- Deva. Cel puţin asta promitea ministrul Transporturilor în urmă cu mai puţin de o lună.

„15 kilometri vor fi dați în folosință pe Lugoj-Deva, lotul 2, pe 15 decembrie”, susținea Sorin Bușe, ministrul Transporturilor.

Ieri, însă, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere le dădea o veste proastă şoferilor. Circulaţia pe autostradă va fi posibilă abia de săptămâna viitoare.

„La lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, pe sectorul Dumbrava - Margina se execută ultimele lucrări pentru amenajarea nodului rutier de la Margina. De asemenea, se lucrează la finalizarea lucrărilor de semnalizare verticală şi orizontală - marcaje, table indicatoare. La solicitarea antreprenorului general privind recepţia şi, implicit, deschiderea celor 15 km de autostradă, am dispus ca în perioada imediat următoare să se efectueze inspecţia tehnică” - se arată întrun comunicat CNAIR.

Noul termen avansat de autorităţi este 20 decembrie anul acesta.

„În curând, şoferii care vin pe autostrada A1 de la Nădlac, vor putea să îşi continue drumul pe aici, de la Traian Vuia până în dreptul localităţii Margina, numai pe şoseaua rapidă. Asta, pentru că până la Crăciun vor fi inauguraţi 15 kilometri din lotul doi al tronsonului Lugoj - Deva.

Deşi vorbim de numai 15 kilometri de autostradă, şoferii abia aşteaptă să fie daţi în folosinţă şi să scape de aglomeraţia de pe drumul naţional” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

„Păi cum să nu ne ajute. Foarte mult! Mai ales dacă ne gândim la traficul de la Făget... e dezastru acolo, cu campioanele, se circulă greu.”

„Se putwea și mai repede, dar asta e situația în România, se mai întârzie.”

„Scurtează foarte mult... nu ar mai fi aglomerație, cel puțin pe partea cealaltă, Arad”.

În total, lotul doi al tronsonului Lugoj - Deva va avea 28,6 de kilometri şi va ajunge până la Coşeviţa. Lucrările costă 562 de milioane de lei, din care Guvernul plăteşte 84 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri