Infrastructura sportivă, problemă stringentă

Data publicării:
Új sportcsarnokot adtak át Mosonmagyaróváron
Mosonmagyaróvár, 2017. február 17. Az új UFM Aréna Mosonmagyaróváron 2017. február 17-én, az átadás napján. MTI Fotó: Krizsán Csaba
UVT Agroland Timișoara a promovat în prima divizie, la trei ani de la înființare și își face deja strategia pentru primul sezon în elită. Conducerea clubului trage însă un semnal de alarmă în legătură cu lipsa unei infrastructuri sportive adecvate, care să suporte mai multe echipe de primă ligă. Concret, în condițiile în care și echipa de baschet feminin a SCM, dar și Timba Timișoara și echipa de volei masculin a Universității de vest vor ajunge în primele eșaloane, sala Constantin Jude va trebui să găzduiască antrenamentele și jocurile oficiale a nu mai puțin de șapte echipe.

"Probabil unii vor trebui să se antreneze la 6 dimineață, alții la 12 noapte. Fizic, ne vom împărți în mod egal pozițiile de antrenament. Ceea ce nu e eficient pentru toată lumea. O să ajungem să facem o oră jumătate de antrenament pe zi, cel mult. E total improrpiu pentru rigorile de pregătire a unei echipe de primă ligă", a povestit, în Divizia Locală, Bogdan Paul, antrenorul celor de la UVT Agroland Timişoara.

"Credem că Primaria ar trebui să își asume un proiect mai mic... o sală mai mică. Într-un cartier mai mic al Timișoarei, deficitar din acest punct de vedere. Să construiască o sală, un an jumate doi ani, cu siguranță nu va prisosi", a completat Horia Cardoş, preşedintele UVT Agroland Timişoara.

Administrația locală nici nu trebuie să privească departe pentru un astfel de model. La 450 de kilometri distanță, în Ungaria, la Mosonmagyarovar, un oraș de 35.000 de locuitori, primăria a ridicat o sală polivalentă de de 1.000 de locuri, într-un an și jumătate, cu puțin peste 6 milioane de euro. Sala deservește, în principal, echipei de handbal feminin, care a încheiat sezonul actual al primei ligi pe locul 12. (imagini youtube)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri