Întăriri de dincolo de Ecuator

Data publicării:
intariri
Timișoara Saracens și-a prezentat cei mai noi șase jucători, cu care va încerca să acopere unele posturi lăsate descoperite, după plecările din vacanța de iarnă.

Campioana României și-a prezentat achizițiile cu care speră să treacă într-o nouă etapă. După plecările lui Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Paula Kinikinilau și Victor Dumitru la CSM Olimpia București, bănățenii au înregimentat șase rugbiști cu origini în Africa de Sud și Oceania. Flank-erul neozeelandez James Doyle și mijlocașul la grămadă fijian Henry Seniloli au mai avut contact cu rugby-ul european, în Anglia, respectiv Italia. Primul a trecut chiar și pe la Leicester Tigers, iar cel de-al doilea a îmbrăcat tricoul lui Beneton Treviso.

„Știu că Timișoara are cea mai bună echipă din România și sper că pot să mă ridic și eu la această înălțime. Urmează 3-4 luni dificile, recunosc că am ceva emoții, însă, în același timp, plin de entuziasm”, a spus James Doyle.

„Manasa Saulo a jucat, în trecut, aici la Timișoara și de acolo mi-a fost mai ușor să urmăresc ceea ce se întâmpla în campionatul românesc. Sunt nerăbdător să fac parte din această echipă și să continui ceea ce a lăsat el aici”, a declarat și Sincron 2 Henry Seniloli.

Din lotul campioanei vor mai face parte neezolandezul Michael Stewart, ca număr 8, sudafricanii Peter Stemmet și Marzuq Maarman, ca pilieri, dar și australianul Stefano Hunt, aflat la prima experiență europeană, care poate acoperi postul de mijlocaș la grămadă.

„Suntem entuziasmați că îi avem la dispoziție. Cu toții vin cu un plus și asta e foarte important, pentru ceea ce ne dorim noi. Sunt exact ceea ce căutam, în anumite posturi pe care trebuia să le completăm”, eplică și Grainger Heikell, antrenorul celor de la RCM Timișoara Saracens.

Doar trei din cei 6 noi jucători vor putea fi cuprinși în în lotul pentru barajul din Challenge Cup, cu rușii de la Krasnîi Iar, programat în luna aprilie. Până atunci, bănățenii vor susține un puternic test de verificare, pe 18 martie, cu liderul Steaua, la București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri