Învăţământul dual, noutatea târgului de licee

Data publicării:
TARG LICEE

Un pas spre facultate sau spre o meserie. Sunt variantele pe care le-au testat în weekend elevii de gimnaziu din Braşov, la târgul unde au venit toate liceele şi şcolile profesionale din judeţ. Noutatea anului vine de la un colegiu care îmbină teoria cu practica la hoteluri şi restaurante şi garantează angajarea absolvenţilor.

Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Braşov are din acest an, una dintre cele mai bogate oferte din oraş. Practic, din toamnă partea teoretică se va face în clasă, apoi procesul de învăţare va continua la 13 agenţi economici. Elevii vor face alături de profesionişti practică progresivă. La început câte o zi, apoi trei zile pe săptămână.

"Avem 30 de locuri pentru bucătar, 30 de locuri pentru ospătar şi 22 de locuri pentru lucrătorul hotelier, toate acestea fiind la cererea agenţilor economici. Toate aceste locuri vor fi ocupate de copii care vor avea contract cu agentul economic", Simona Talabă, dir. adj. Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu" Bv.

„Fiecare elev va îmbină latura teoretică, oferită în cadrul colegiului Maria Baiulescu cu latura pratică în bucătăriile, în incinta restaurantelor şi unităţilor hoteliere ale celor 13 parteneri",  Ioana Dobrescu, preşedinte Asoc. pentru Dezvoltarea Turismului din Bv.

"Le deschidem orizonturile, le transmitem pasiunea pentru hotelărie, pentru industria a zâmbetului, îi învăţăm cum să zâmbească în timp ce îşi fac meseria", Nicoleta Pălăduţă - instructor preparator formare hotel. 

Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" a expus la stand şi un robot pe care mai mulţi tineri l-au realizat în cadrul unui proiect.

Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, care are de anul acesta una dintre cele mai dotate clădiri de studiu din ţară, vine cu un program nou pentru elevi, în care orele de curs se ţin doar dimineaţă.

"Specializarea filologie bilingv-engleză, real matematică-informatică, intensiv informatică şi ştiinţe ale naturii bilingv engleză, franceză şi germană", Ovidiu Tripşa - director Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă", Braşov.

41 de unităţi şcolare din judeţ au fost prezente la Târgul Liceelor din Braşov.

reporter: Ruxandra Morar / operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri