Investiţie de 2,5 milioane de euro, probleme după 4 luni

Data publicării:
investitii drum
Primăvara scoate la iveală problemele pe proaspăt inaugurata mini-centură a Timişoarei. Vorbim despre aşa-zisa centură realizată de Consiliul Judeţean Timiş - o investiţie de aproape 2 milioane şi jumătate de euro într-un drum care ar trebui să îi scutească pe o parte din şoferi de tranzitarea oraşului. Problema este că, la 4 luni de la inaugurare, şoseaua a început să se degradeze. Autorităţile spun că asfaltul cedează din cauză că nu se respectă restricţiile de tonaj.

Drumul judeţean care leagă comunele Săcălaz şi Sânmihaiu Român, care se doreşte a fi şi o mini-centură pentru zona de sud a Timişoarei, a fost deschis în noiembrie 2016, după o investiţie de 11 milioane de lei.

„Pe drumul de 5,5 kilometri au apărut 3 porţiuni unde asfaltul a crăpat. Şoseaua este încă în garanţie, aşa că angajaţii firmei de construcţii au început reparaţiile. Asta, la 4 luni de la inaugurarea drumului.” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Şoferii timişeni nici nu se mai miră de situaţie...

„Cum ce?! Lucrare proastă de calitate. Ăsta nu-i asfalt.”

Şi n-o trecut nici iarna şi s-o rupt. Gata, reparaţii din nou. Aşa-i în România. O îngheţat, e ceva normal să îngheţe şi să dezgheţe şi dacă au dat cu sare e ceva normal.

Muncitorii care peticesc de zor noul drum dau vina pe traficul greu. Deşi există indicatoare cu restricţii de tonaj, pentru vehiculele peste 12,5 tone, mulţi şoferi de camioane aleg această rută pentru a ocoli Timişoara.

„Cam câte TIR-uri trec pe aici?Nu ştiu, Dumnezeu ştie. De azi dimineaţă trec încontinu, încărcate, descăracte... Şi aici ce s-a întâmplat, a crăpat asfaltul? Păi se rupe. Greutatea...”

Conducerea Consiliului Judeţean Timiş, cea care a plătit pentru construirea drumului, dă vina tot pe maşinile de mare tonaj.

„Avem posibilitatea de punere în funcţiune a cântarelor mobile. Vom face toate demersurile astfel încât cu toţii să înţelegă, transportatorii, că trebuie să respecte indicaţiile din trafic”, admite Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiș.

În condiţiile în care drumul nu a fost proiectat pentru trafic greu, dacă autoritățile nu iau măsurile promise, este de aşteptat ca asfaltul să cedeze regulat...

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri