La granița nervilor. Cozi fără sfârșit la Nădlac

Data publicării:
nervi granita
E un adevărat test de rezistență, de sărbători, pentru șoferii care vor să iasă din România pe la Vama Nădlac. Au fost cozi kilometrice, şi astăzi, în cel mai tranzitat punct de frontieră din vestul țării. Șoferii au așteptat chiar şi două ore pentru controlul oamenilor legii. Cei care transportă marfă se tem că, din cauza întârzierilor, ar putea pierde bani.

La Nădlac, cozile s-au întins pe o distanță de peste 12 kilometri. Nu a fost șofer care să nu claxoneze în coada care părea fără sfârșit.

"Ne tocăm nervii, ce putem să facem altceva. Cum vi se pare că trebuie să așteptați atâta? O bătaie de joc ca de obicei cum este la noi."

"Trei ore, și merge foarte greu, tot timpul este aceași problemă, nu se schimbă nimic."

Cel mai mult au avut de așteptat șoferii de tir pe sensul de ieșire din țară, unde oficial timpul de așteptare era de 100 de minute.

"Am plecat de dimineata la nou[ jumătate, acum este 11:30, două ore, cu toate puteam să fiu aproape de Budapesta."

"În acest moment, la Nadlac, pe autostradă se lucrează pe patru artere de control în ceea ce înseamnă ieșirea automarfarelor din România", spune Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

De luna aceasta, polițiștii de frontieră verifică datele călătorilor atât într-o bază de date a Interpolului, cât și în sistemul de informații Schengen, ceea ce lungește timpii de aşteptare.

"De cât timp stați la coadă? Sigur două ore, două ore și ceva. E obișnuit pentru Nădlac coada asta? Da e obișnuit, și cred că mai am mult de stat până ies în pensie."

"Lucrează cu patru, din 15 cât au declarat pânî acuma sau câte au zis cî au zece, ei lucrează cu patru, asta este."

Aşa că, atenţie ce vamă alegeţi. Pentru a vă orienta, nu uitaţi că puteţi consulta non-stop timpii de așteptare din puntele de trecere utilizând aplicația online a Poliției de Frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri