Mozart și Vivaldi în… gară

Data publicării:
cocnert gara
Printre trenurile, anunţurile din difuzoare cu ora de pelcare și cozile de la casele de bilete au răsunat, în weekend, muzica lui Vivaldi și piese moderne. S-a întâmplat la Timișoara unde patru muzicieni un recital în sala de așteptare a Gării de Nord și au adunat zeci de călători spectatori.

Cu bagajele pregătite pentru drum și cu ochii pe ceas ca să nu piardă trenul, oamenilor nici nu le-a venit să creadă că iau parte la un spectacol în toată regula în gară.

„Am auzit muzica și văzându-i în sală,e ok foarte frumos ....e ceva plăcut foarte multă lume trece și e ok.”

„E o idee minunată, chiar mă întrebam sunt elevi sau studenți.”

„Despre sălile de așteptare ale gărilor se spune că au văzut mai multe săruturi sincere decât starea civilă, ei bine de data aceasta în gara din Timișoara muzica a răsunat mai ceva ca la filarmonică. Artiștii au interpretat piese clasice și moderne” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Iar muzicienii au interpretat ariile cu acelaşi interes ca la un concert în sala filarmonicii.

„Cum să fie în gară, ca peste tot, pentru noi e o sală de concerte și încercăm să creem cât mai frumos în această ambinață inedită”, spune Florin Deac muzician, interpret la vioară.

„Frumos, deci chiar frumos mie îmi place. Chiar interesant, până acum nu a fost, e ok, e bine”.

Recitalul din Gara de Nord e parte dintr-un proiect prin care autoritățile vor să aducă muzica în sptații nonconformiste din oraș. Evenimentul este inclus în programul Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Reporter: Vlad Ungar Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri