Ocupații antice reconstituite lângă Simeria

Data publicării:
dacfest
Dacii şi romanii au pus stăpânire pe rezervația naturală Măgura Uroiului din județul Hunedoara, unde şi-au ridicat taberele şi s-au întrecut în bătălii pe viață şi pe moarte. Totul, în cadrul Dac Fest, unul dintre cele mai frumoase evenimente de reconstituire istorică din România, ce a adus în faţa turiştilor meşteşugurile, gastronomia, negoţul cu sclavi şi luptele dintre gladiatori, la fel ca în urmă cu 2.000 de ani.

Măgura Uroiului s-a întors în timp. La fel ca acum 2000 de ani, aici a fost reeditată o luptă între daci şi romani.

„A fost foarte frumos, o lecție de istorie care sper să se continue pentru ceilalți copii”.

Spectatorii au fost și martorii unu negoț de sclavi exact așa cum se făcea în antichitate. În plus, ei au putut să se implice direct în târg și să cumpere un sclav. „De ce te-ai hotărât să cumperi un sclav? De ce nu?! Până la urmă, dacă nimeni nu îl vrea, eu îl vreau. Cum ți se pare experiența asta? Foarte frumoasă, îmi place mult pentru că recreează cumva peisajul din trecut”.

Ocupaţia femeilor din antichitate a fost şi ea recreată pentru publicul prezent.

„La războiul vertical se țesea înainte absolut orice, de la haine de îmbrăcat, la cele de uz casnic, ce le trebuiau să se acopere sau ce aveau, absolut tot ce le trebuiau prin casă”, povestește Adelina Mioara Ciolan, membru în cadrul Asociației Terra Dacica Aeterna.

Evenimentul s-a încheiat cub reeditarea uneia din celebrele bătălii dintre daci și romani.

„DacFest este un eveniment organizat de Terra Dacica Eterna, aici în Hunedoara, este a șaptea ediție, a treia aici la Măgura Uroiului, e un festival de reconstituire istorică din perioada antică reface aspecte militare și civile din viața a trei civilizații antice”, explică Andrei Pogăciaș, vicepreședintele Asociației Terra Dacica Aeterna.

Festivalul a fost pus la punct de patru trupe de reconstituire istoric, trei din ţară şi una di străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri