Parc de aventură nefolosit

Data publicării:
parc aventura
Punem carul înaintea boilor și facem un parc de aventură la sat care stă închis de mai bine de trei luni pentru că nu are cine să îl administreze. Se întâmplă în comuna Nădrag din Timiș unde Primăria a investit 280 de mii de lei în speranța că va da lovitura, iar aici vor veni turiști din toată lumea. Numai că, abia atunci când lucrările au fost gata, autorităţile s-au trezit că nu pot angaja pe nimeni ca să se ocupe de el.

"Fiecare capăt de traseu are o tiroliană, ele sunt executate pe scară de dificultate", explică Puiu Linginiar, viceprimarul comunei Nădrag.

A fost visul mai marilor de la Nădrag să aibă și ei un parc de aventură aşa cum au văzut că există în Statele Unite sau Vestul Europei. Aşa că au construit un complex care se întinde pe un hectar şi jumătate de teren. Are tiroliene și zone de cățărare speciale pentru adulți și copii. Parcul a costat 280 de mii de lei, bani din bugetul local. Zona de agrement e gata încă din decembrie anul trecut, numai că, de atunci, stă închisă.

"Lucrările de amenajare au durat mai puțin de 6 luni, timp în care au fost amenajate 6 trasee. Chiar și așa nicin turist nu a putut intra în parcul de aici de la Nădrag" - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

"Nu avem administrare, primăria nu mai poate să angajeze personal, suntem la limita maxima de personal conform legii și atunci am dorit să găsim o firmă autorizată, cineva care poate să gestioneze parcul respectiv", susține Marian Vandel, consilierul juridic al Primăriei comunei Nădrag.

Autoritățile s-au gândit abia acum că ar fi nevoie și de un drum modern.

"Păi parcul e gata dar încă nu e dat în funcțiune deci noi vom anunța când e tot în regulă să nu vii degeaba. Au mai fost alți turiși, s-au întors înapoi", povestește Puiu Linginiar, viceprimarul comunei Nădrag.

Oamenii din Nădrag se relaxează stând pe bancă în fața casei. Spun că nici nu se gândesc să escaladeze traseele prin copaci.

"Așa pentru câți turiști și oameni vin aici nu știu dacă se meritau banii ăștia, am înțeles că a fost o sumă destul de mare. Poate trebuia făcut altceva cu ei că sunt destule aici de făcut."

"Totuși e făcut așa oțără aspect, oțără frumsuețe, frumos, arată mai frumos ca în alte părți."

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș se gândesc acum să treacă parcul în administrarea unei organizații pentru turism a instituției. Procedura ar putea dura câteva luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri