Parc nou, plin de stricăciuni

Data publicării:
parc
Un parc recent reamenajat şi inaugurat în vară de autorităţile din Timişoara este deja plin de stricăciuni. Oamenii din zonă sunt nemulţumiţi că Parcul Pădurice, în care primăria a investit 1 milion de euro, este plin de bălţi de fiecare dată când plouă, iar mobilierul urban şi noile echipamente de joacă prezintă defecţiuni. Oficialii municipalităţii au recepţionat investiţia, dar i-au pus în vedere constructorului să remedieze situaţia.

„Lemnul băncilor din Parcul Pădurice este deja mucegăit, iar echipamentele de joacă prezintă defecţiuni. Şi asta la nici 3 luni de la inaugurare” - Caterina Ledrer, Digi24 Timișoara.

Deranjaţi de starea parcului de la ei din zonă, oamenii au trimis pe adresa redacţiei Digi24 Timişoara mai multe fotografii surprinse în zilele ploioase. Iar în imagini se vede clar că locul de joacă s-a transformat într-o baltă imensă.

„Când plouă e inundaţie chiar. Am înţeles că o să se remedieze situaţia. Dar cînd, rămâne de văzut.”

„De multe ori am văzut copii cu cizmuliţe venind aici. Asta e!”

„Depinde şi constructorul cum a reuşit să-l amenajeze cât mai corect să nu se mai adune apa. Dar totuţi apa se adună? Se adună. Poate or mai face ceva.”

Reamenajarea Parcului Pădurice a costat 1 milion de euro. Şi, cu toate că mobilierul şi aleile prezentau probleme, conducerea Primăriei Timişoara a semnat recepţia investiţiei.

„Comisia de recepţie constată situaţia la momentul recepţiei. Dacă cumva se produc degradări datorită unei calităţi necorespunzătoare a lucrărilor, desigur că este obligaţia firmei să facă remedierile de rigoare”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Pentru defecţiunile apărute la echipamentele de joacă răspunde furnizorul, spune constructorul. Însă în ceea ce priveşte băltirea apei, acesta susţine că proiectanţii sunt de vină. Promite însă remedieri.

„Aşa a fost construit. Aşa a fost soluţia să nu tăiem pomii. Soluţia a fost undeva aşa între ele. I-am făcut un sistem de drenaj dar nu e 100% perfect. O să încercăm să vedem, mai avem o perioadă, aşteptăm de la proiectant o soluţie”, completează Sorin Doda, administratorul firmei executante.

Constructorul are termen să remedieze problemele jumătatea lunii noiembrie. În caz contrar va rămâne fără garanţia de bună practică de 230.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri