Pârtie... la mall

Data publicării:
partie mall
Chiar dacă nu avem încă zăpadă, la Timișoara se schiază. Zeci de persoane învață acest sport sau își perfecționează mișcările pe singura pârtie de schi ce funcționează într-un centru comercial.

Lecția numărul unu: cum să încalți clăparii și cum să-ți pui schiurile. Zeci de timișoreni, curioși sau pasionați de acest sport, au acum ocazia să-și perfecționeze mișcările pe singura pârtie urbană din țară deschisă în incinta unui centru comercial.

„Ne-am gândit să învețe să schieze, în februarie vrem să mergem într-o tabără de ski și am zis să nu fie chiar de la 0. Îi place, a învățat, chiar suntem mândri de ea.”

„Mie mi-a plăcut foarte mult. Ce ți-a plăcut? Tot.”

„O învățăm prima dată pe cea mică să schieze și în momentul în care mergem la munte vrem să știe.MUSCĂ Dvs știți să schiați? Nu dar după ce învață cea mică, învăț eu.”

Pârtia de la mall are 12 metri lungime, iar coborârea ei poate să reprezinte un antrenament serios și pentru cei obișnuiți cu clăparii în picioare. Pârtia urbană de la Timișoara funcționează pe principiul unei benzi de alergare. Aceasta se poate înclina în funcție de experiența schiorului.

„Acest concept atinge diferite trepte de dificultate, chiar acum mă aflu la nivelul unei pârtii negre, este foarte dificil. Picioarele sunt solicitate la maxim”, explică Alin Godin, instructor de schi.

„Timișorenii, având o pârtie urbană, vor putea să se pregătească pentru sezonul de ski. Este foarte comod și la-ndemâna fiecăruia. MUSCĂ E adevărat că farmecul muntelui ne va atrage întotdeauna și va fi peste ceea ce putem noi să oferim”, susține Cosmin Șorban, proprietarul pârtiei urbane.

„Nu este mai costisitor decât ar putea să fie un curs de ski pe munte, e chiar mai puțin.”

Costul unei lecții de ski pornește de la 80 de lei. În acest bani este inclus și echipamentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri