Pod nou peste Bega, după 50 de ani

Data publicării:
pod nou
S-a stabilit varianta finală a noului pod peste Bega, care ar fi primul construit în Timişoara în ultima jumătate de secol. Primarul Timişoarei a făcut public un filmuleţ în care se poate vedea, în 3D, cum va arăta pe timp de noapte viitoarea trecere peste Bega. Dacă în secolul XVIII canalul era traversat de 71 de poduri, acum mai sunt doar 14, dintre care 3 sunt pietonale şi unul feroviar.

"Aici va fi construit noul pod peste canalul Bega. Acesta va avea 4 benzi de circulaţie rutieră, trotuare pe ambele părţi şi piste pentru biciclete. Proiectul a fost realizat după un model din Manchester. Acesta este singurul pod care se construieşte în Timişoara în ultimiii 50 de ani" - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Podul se va face în prelungirea străzii Jiul, care este acum în plin şantier şi va fi lărgită. Noua pasarelă ar contribui la fluidizarea traficului în zona centrală, pentru că şoferii vor avea mai multe trasee la dispoziţie pentru a ajunge din nordul în sudul oraşului şi invers.

"Ar fi cazul să fi fost făcut de mult. Şi mai trebuia unul pe partea cealaltă, la capătul lui 9."

"E foarte bun, bineînţeles. Este greu, este aglomerat, să treci din nord în sud? E un calvar, nu aglomeraţie."

"E ceva frumos. Se mai decongestionează circulaţia mai altfel." Documentaţia tehnică este încă în lucru, dar autorităţile locale estimează că investiţia va fi cuprinsă între 2 şi 3 milioane de euro. Sursa de finanţare este bugetul local.

"Podul Jiul este în finalizare de proiectare, faza de studiu de fezabilitate, urmând ca în 2 - 3 săptămâni să fie supuşi, indicatorii tehnico - economici, validării consiliului Local, urmând ca apoi să se desfăşoare celelalte etape proiectul tehnic, autorizaţie de construcţie, licitaţia de execuţie pentru construcţia acestui pod", susține Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Podul ar urma să fie realizat în aproximativ 2 ani, anunţă oficialii municipalităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri