Predare de ștafetă la Consiliul Județean Timiș

Data publicării:
dobra
Primul ministru Sorin Grindeanu a predat, în acest sfârșit de săptămână, ştafeta conducerii judeţului Timiş. În lipsă, pentru că premierul nu a ajuns sâmbătă la CJT. Așadar, noul președinte al Consiliului Județean Timiș este Călin Dobra, propunerea PSD și fostul vicepreședinte al instituției.

Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. El i-a luat astfel locul lui Sorin Grindeanu care a devenit primul ministru al României.

„Sunt câteva prioritpăţi, cum este maternitatea, discutând pe ceea ce înseamnă centura de sud, centrul intermodal pentru investiâţii. Vreau să am o întâlnire, după ce mă voi instala, vom avea discuţii cu cei doi colegi ai mei şi cu direcţia tehnică şi cu cea de investiţii, apoi vă voi prezenta planul de atac al judeţului Timiş”, a explicat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Dobra a fost ales preşedinte al CJ Timiş cu 24 voturi pentru, din cei 36 de aleşi prezenţi la şedinţă. Doi au absentat. Acesta s-a bucurat de susţinerea consilierilor judeţeni PSD, ALDE şi PMP.

„PMP a respectat protocolul semnat în vară. Nu am avut niciun motiv să denunţăm acel protocol. Drept urmare, cele două voturi ale PMP au fost în sprijinul preşdintelui Dobra”, spune Roxana Iliescu, preşdintele PMP Timiş.

În tabăra opoziţiei începe o analiză, pentru că unii aleşi ai PNL au votat pentru Călin Dobra.

„Doi colegi din grupul nostru, din păcate, ori cua greşut voit ori nu ştiu ce au făcut, dar rezultatul a fost sub aşteptările noastre. Eu ca şi lider de grup al PNL sunt cam supărat în ceea ce priveşte acest rezultat”, susține Nicolae Bitea, liderul de grup al aleşilor PNL.

Călin Dobra a fost ales ca deputat în urma alegerilor din 11 decembrie 2016, ocupând prima poziţie pe lista PSD Timiş. Dobra şi-a dat demisia din Parlamentul României în data de 4 ianuarie şi s-a întors în funcţia de consilier judeţean. Din această poziţie, Dobra a putut candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri