Proiect european, primele probleme

Data publicării:
platforma ardealul
Plăci rupte sau care stau deja să se desprindă. Așa arată platforma din jurul unei fântâni arteziene dintr-o piațetă din Deva. Zona a fost inaugurată în primăvara acestui an. La câteva luni, însă, au apărut şi primele probleme. Locuitorii oraşului cred că materialele folosite sunt de proastă calitate și că lucrările au fost făcute pe repede înainte. Administrația locală așteaptă, acum, ca firma care a construit piaţeta să facă reparaţiile.

„În afara plăcilor deja rupte, întreaga platformă pare să aibă probleme, și asta pentru că oriunde ai călca, bucățile de material se mișcă sub picioare” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Oamenii cred că problemele apărute la jumătate de an de la reabilitarea Piațetei Ardealul sunt cauzate de materialele de slabă calitate şi de superficialitatea cu care s-a lucrat.

„Cred că ideea de a alege acest material nu a fost cea mai potrivită, nu că s-au rupt, era de așteptat să se rupă. Partea asta care este cel mai circulată, pentru că acolo se așează foarte multă lume, este dintr-un material atât de slab.”

„Materialul este bun, dar după cum s-a rupt arată că fundația e de vină. Sau n-a fost bine montat, da.”

„Constructorul îi de vină, că văd că și acolo, și acolo. Eu zic că fușereala, pentru că acolo toate îs dezlipite.”

Proiectul de modernizare a Piațetei Ardealul a fost realizat cu peste 3,2 milioane de lei, bani europeni. Administrația locală susține că a depus o plângere la poliția locală pentru că există suspiciuni că platforma ar fi fost ruptă după ce un scuter a intrat în zona pietonală.

„Remedierea platformei va fi realizată de către același constructor, pentru a nu se pierde garanția lucrării”, explică Mona Voinescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva.

Echipa Digi24 a încercat să obţină un punct de vedere de la reprezentanţii firmei constructoare, dar, până la această oră, nu au putut fi contactaţi. Administraţia locală dă, însă, asigurări că lucrările de reparații vor începe în cel mai scurt timp posibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri