Protestul studenților basarabeni

Data publicării:
protest
Studenții basarabeni din Timișoara s-au solidarizat cu protestele din Republica Moldova și au ieșit în stradă. Aproape 100 de tineri au parcurs, aseară, în marș , distanța dintre campusul universitar și Consulatul Onorific al Republicii Moldova din orașul de pe Bega. Studenții și-au exprimat astfel nemulțumirea față de modul de organizare a alegerilor.

Este ceea ce au solicitat tinerii basarabeni aflați la studii în Timișoara, nemulțumiți de faptul că nu toți moldovenii din diaspora și-au putut exprima dreptul la vot.

„Ce vrei să obții cu acest protest? În primul rând alegeri repetate. CEC-ul să ne pună la dispoziție toate buletinele de vot care trebuie pentru diaspora pentru că știu foarte mulți că nu au votat.”

„Voi ieși în stradă până nu voi vedea o schimbare la mine acasă, pentru că vreau o schimbare”.

„Îmi pasă pentru țara mea și de-aia sunt aici și noi toți suntem aici.”

„În turul 1 s-a făcut o cerere ca să se facă mai multe buletine de vot ca fiecare om, cetățean al Republicii Moldova aflat în străinătate să poată vota și din câte ați observat mulți au rămas fără buletine de vot și nu și-au putut exprima dreptul la vot”, spune Cristina Lașcu, președintele Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara.

Grupul de protestatari a s-a oprit în fața Consulatului Onorific al Republicii Moldova. Au primit de acolo promisiunea că demersul lor nu rămâne fără rezultat.

„Părerea mea este să scrieți o petiție din partea acelor care protestează și eu îmi asum responsabilitatea să o trimit la ambasada din București care mai departe o trimite la Ministerul de Externe”, Silviu Sofronie, consulul onorific al Republicii Moldova la Timișoara.

Protestul din Timișoara a fost coordonat de Organizația Studenților Basarabeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri