Pui de urs salvat de la o moarte sigură

Data actualizării: Data publicării:
PUI URS

Un pui de urs găsit mai mult mort decât viu, într-o pădure din Harghita, este vedetă pe internet. Are aproximativ 3 luni, a fost abandonat de mama lui iar pădurarii care l-au găsit l-au dus la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Harghita. Puiul mănâncă cu biberonul, are parte de toată atenţia voluntarilor de la centru şi imaginile cu el au adunat mii de vizualizări pe youtube. Mai mult decât  atât, organizaţia World Wide Fund for Nature Romania vrea să îi dedice un documentar. 

Dacă nu ar fi fost găsit la timp, puiul abandonat de mamă ar fi murit, spune veterinarul. Ajuns în centrul de reabilitare, puiul se întremează pe zi ce trece.

"A primit o perfuzie, cât de cât s-au văzut speranţele de a merge spre bine. În momentul găsirii a avut 1,650 grame, timp de zece zile a reuşit să pună aproape un kg peste greutatea găsită", Borka Vitalis Levente - medic veterinar.

Veterinarul care îl îngrijeşte şI îl hrăneşte cu biberonul a mai salvat, până acum, alţi 17 ursuleţi.

"E într-o revenire foarte puternică. E hrănit cu biberonul pentru câteva zile. Sper că, în curând, se va alătura celorlalţi ursuleţi din orfelinat", Csibi Magor - directorul WWF România

Povestea puiului de urs nu este, din păcate, o raritate. Numai în ultimele zile, patru pui abandonaţi au fost salvaţi şi aduşi în centru.

"În perioada asta, destul de mulţi ursuleţi rămân orfani în pădurile din România. În ultimii 10 ani, mai bine de 100 de ursuleţi au reuşit să treacă de aceasta perioada de resălbăticire, care dureaza 2 ani", Csibi Magor, directorul WWF România.

Puii de urs care ajung în grija voluntarilor sunt ţinuţi împreună în cuşti special amenajate a se obişnui unii cu alţii, iar cu timpul, vor fi învăţaţi să-şi găsească singuri hrana.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri