Puncte noi de frontieră spre Ungaria

Data publicării:
frontiera
Vești bune pentru cei care vor să călătorească, la sfârșit de săptămână, spre Ungaria. 10 noi puncte de frontieră vor fi deschise ocazional la granița cu țara vecină. Patru patru dintre ele sunt în județul Arad, iar câte trei în Bihor și Satu Mare. Măsura a fost luată de autorităţile din cele două ţări, ca să pună în valoare drumurile peste frontieră construite din fonduri euro-pene și rămase nefolosite până în prezent, dar şi pentru a scurta rutele locuitorilor din zonă.

Din cele patru puncte de trecere a frontierei ocazionale din județul Arad, trei au fost deschise sâmbătă, timp de opt ore. În localitățile Variașu Mic, Iermata Neagră și Grăiniceni, punctele de trecere au fost folosite încă de dimineață, atât de localnicii din zonă, cât și de vecinii de peste hotare.

„Mergem la Iratoșu, avem rude acolo şi mergem să îi vizităm. Până acum era destul de greu, ocoleam destul de mult. Aşa e mult mai scurt drumul."

„O bucurie mare, bucurie mare ca copii stau dincolo la Dombegyhaz, şi asta am aşteptat de mult timp, de mult mult mult timp, de şapte ani tot au zis că deschide deschide, abia am asteptat să vin."

„Merg aici, ca am şi casa în Ungaria, şi am trecut şi încoace să văd cum îi."

Decizia de a deschide ocazional punctele de frontieră a fost luată de autoritățile locale, cu acordul Guvernelor din România și Ungaria.

„De ani de zile aşteptăm şi am lucrat pentru că drumul acesta care af ost construit din bani europeni, să fie odată pentru circulaţie, pentru legături, pentru legăturile noastre omeneşti între familii, între oameni."

„E un moment istoric ziua de azi, cu deschiderea frontrierei Dombegyhaz-Iratoșu am pus punct pe capătul unui drum lung", susţine primar Dombegyhaz comuna învecinată din Ungaria - Dr. Varga Lajos.

Punctele vor fi monitorizate până în luna iunie. Ulterior, în funcție de trafic, se va decide dacă acestea vor fi închise sau vor fi deschise mai multe zile pe săptămână. Cele 10 puncte de fron-tieră vor funcționa după un aumit program. În Arad, sâmbăta vor fi deschise punctele de tre-cere a frontierei care se află în localitățile Variașu Mic, Grăniceri și Iermata Neagră, în timp ce duminica va fi deschisă graniţa de la Nădlac III.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri