Recorduri la masa de tenis

Data publicării:
adina
Nu a împlinit încă 17 ani dar a pierdut deja șirul medaliilor pe care le are acasă. Peste 200, la nivel de copii, cadeți și juniori, adunate în aproape 10 ani. Legitimată la ACS Dumbrăvița, Adina Diaconu a devenit, în 2016, jucătoarea de tenis de masă din Europa cu cele mai multe medalii de aur, după ce, în vară, la Zagreb, în Croația, a terminat prima și la individual și cu echipa. Două titluri continentale o despart de intrarea în Cartea Recordurilor.

„Mai am un an la junioare, pe primul loc e Vladimir Samsonov, un sportiv din Belarus cu 13 medalii. Eu sper ca la anul, când Europenele se vor desfășura în Portugalia, să obțin mininm două medalii de aur. Dar mai este până atunci, eu trebuie să mă pregătesc, să fiu sănătoasă și să nu fie ca o presiune în plus pentru mine”, spune Adina Diaconu.

Parcursul senzațional nu s-a încheiat însă în Croația. În urmă cu apoape o lună, Adina a participat și la Mondialele de juniori desfășurate la Cape Town, în Africa de Sud, acolo unde, împreună cu Andreea Dragoman a mai scris o filă de istorie. Cele două au adus prima medalie de aur din istoria României, la acest nivel, după ce au format singurul cuplu non-asiatic ajuns în careul de ași. Adina a rememorat ultimele două jocuri.

„Și în finală, dar și în semifinală am fost conduse cu 3-2, 10-6, sportivele din Hong Kong au avu patru mingi de meci pentru calificare, dar noi am fost unite, ne-am dorit foarte mult. În finală, ne-am spus că nu avem ce pierde, pur și simplu am comunicat foarte mult, ne-am dorit foarte mult și totul a mers perfect”, își amintește Adina Diaconu.

După ce și-a trecut în cont și un bronz mondial, la aceeași competiție, la individual, Adina țintește și mai sus. Vrea o medalie olimpică, la Tokyo, în 2020.

„Acesta este obiectivul meu în următorii 4 ani, să particip la Olimpiadă și, de ce nu, să obțin și o medalie. Dar principalul meu obiectiv e să mă calific și asta pentru că în România avem foarte multe senioare bune și trebuie să fiu la nivel înalt mereu”, mai spune sportiva de 17 ani.

Adina Diaconu are în palmares și Superliga României la tenis de masă, cucerită de fiecare dată cu ACS Dumbrăvița, acolo unde este pregătită de Nicoleta Huszar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri