Rugby, Challenge Cup | Al treilea eşec din grupă

Data publicării:
15326206_1469054279788987_7312897836898148402_o
Timișoara Saracens a pierdut și al treilea meci din grupa a cincea a Challenge Cup. Campioana României nu a avut nicio șansă în fața finalistei ediției de anul trecut, Harlequins Londra. Cum s-a desfăşurat jocul de pe Dan Păltinişanu aflăm în rubrica sport.

În faţa a aproximativ 4.000 de suporteri, campioana României a rezistat ceva mai mult de 20 de minute în faţa triplei câştigătoare a Challenge Cup, Harlequins Londra. Bănăţenii au modificat primii tabela, după ce Calafeteanu a transformat o lovitură de penalitate, însă la scurt timp Randall Morisson a fost eliminat temporar şi englezii au profitat din plin. Ward, Merrick și Morris au reușit trei eseuri în 12 minute - toate transformate de Jacskon și au rezolvat jocul, chiar înainte de pauză.

„Din păcate, meciul s-a rupt în momentul în care am luat acel cartonaș galben. Nu ne-au surprins cu nimic, fizici, organizați... acum nu putem face decât să ne recuperăm pentru că urmează o deplasare în Anglia”, a spus, la final, Stelian Burcea, căpitanul timișorenilor.

La reluare, aripa Charlie Walker a culcat de două ori balonul după linia de țintă a timișorenilor, pentru punctul bonus, în vreme ce Marchant, cu încă o transformare și Jackson - cu trei conversii - au stabilit scorul final: 3-42, pentru britanici.

„Știam că va fi un joc fizic, în a doua repriză, Timișoara chiar ne-a pus probleme, știam însă că trebuie să ne îmbunătățim deposedările, placajele, lucru pe care l-am și făcut, pentru că am fost în multe momente sub presiune”, a admis Charlie Walker, omul meciului.

„Atitudinea Timișoarei a fost la înălțime. Au venit într-una peste noi și dacă nu ne-am fi îmbunătățit apărarea, ar fi putut să marcheze, lejer, două sau trei eseuri”, a completat John Kingston, rugby director Harlequins London.

„În total, am primit patru eseuri după greșeli mari ale noastre, lucru care la acest nivel nu e permis. Am arătat însă, în multe momente, că suntem capabili să jucăm bine, doar că trebuie să facem acest lucru pe toată durata celor 80 de minute”, a adăugat și Grainger Heikell, antrenorul bănățenilor.

Cele două formaţii vor sta, din nou, faţă în faţă, peste 5 zile, la Londra, pe Twickenham Stoop, a doua arenă a englezilor, de la ora 17:00, ora României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri