Ruinele centrului istoric

Data publicării:
ruine centru
Primarul Timişoarei a găsit prima clădire al cărei proprietar ar putea primi celebra taxă pe paragină de anul viitor. Este vorba despre imobilul ce se află la intersecţia străzilor Eugeniu de Savoya şi Emanoil Ungureanu, care este o ruină de mai bine de 10 ani.

„Am solicitat să se acorde o nouă amendă, sigur, în condițiile legii - pentru că legea te și restricționează când și cum poți da amenzi - și dacă nu se va obține autorizația de construcție până la 1 noiembrie 2016, atunci vor intra, de la 1 ianuarie, pe taxa de paragină. Care înseamnă impozit crescut de șase ori”, susține Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Autorităţile speră astfel să îi forţeze pe cei doi proprietari să demoleze și să construiască altceva în loc, pentru că, spun ele, strică aspectul centrului istoric recent renovat. Pentru ruinele uitate de vreme, deţinătorii au şi primit două amenzi, fiecare de 8.000 de lei. Asta deşi în trecut chiar ceruseră certificat de urbanism ca să ridice un hotel, însă proiectul s-a oprit. Anul acesta, 50 de proprietari de clădiri istorice au primit sancţiuni pentru că nu le-au îngrijit faţadele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri