S-au aprins luminile de sărbători la Sibiu

Data publicării:
LUMINI SIBIU

Sibiul a intrat deja in atmosfera sărbătorilor de iarna. Mii de lumini s-au aprins vineri seară în Piaţa Mare. Câteva mii de turişti şi localnici s-au strâns să vadă instalaţiile de lumini şi bradul înalt de peste 20 de metri. 

E feerie de iarnă în Sibiu. Mii de beculețe împodobesc centrul orașului, unde a fost inaugurat târgul de Crăciun. Noutatea acestui an sunt proiecțiile de pe clădirile din Piața Mare. 28 de proiectoare vor asigura peisajul de iarnă în Piaţa Mare.

"Pentru mine e prima oară când vin la deschidere. Nu am mai fost aici, deşi am auzit că a început acum 10 ani. Foarte tare, foarte plăcut", turist.

"Foarte frumos. Nu e prima oară când vin aici. Am fost studentă şi am venit în vizită să văd pentru a cincea oară deschiderea", turist.

În căsuţele frumos împodobite, turiştii găsesc tot felul de bunătăţi şi cadouri.

"Pe turişi şi pe sibieni îi îmbiem cu produse alimentare italieneşti, mezeluri, brânzeturi, măsline, aperitive", comerciant.

"Sunt ornamente făcute manual, din elemente naturale, sunt unicat. nici la noi în chioşc nu găsiţi două la fel", comerciant.

"Sunt şi 80 de căsuţe anul acesta. Este cel mai mare număr pe care l-am avut până acum. Este interesant să vezi cum atâta lume din multe colţuri ale ţării a venit aici încă din prima zi. Este ceva ce nu am mai întâlnit până acum",  Andrei Drăgan, orgaizator .

Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi deschis până în 3 ianuarie.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri