Sală polivalentă, în şantier de şase ani

Data publicării:
sala poliv
Capitală Culturală Europeană fără sală pentru evenimente sportive şi culturale. Se întâmplă la Timişoara, unde şantierul pentru ridicarea unei săli polivalente de 3.000 de locuri stagnează de 6 ani. Primul termen de finalizare a fost 2014, însă, constructorul, deşi a beneficiat de mai multe amânări, nu a terminat nici acum lucrarea. Autorităţile au reziliat contractul, dar nu ştiu când va fi gata obiectivul, mai ales că nu au găsit încă un alt constructor.

Lucrările la sala polivalentă din Timişoara s-au împotmolit în urmă cu doi ani, iar stadiul lucrărilor a rămas la 75%.

„Construirea sălii polivalente a început în anul 2010 şi nici acum, după 6 ani, nu este finalizată. Asta, din cauza firmei de construcţii care a intrat în insolvenţă şi nu a mai făcut faţă lucrării. Sala ar urma să aibă 3.000 de locuri şi ar rezolva una dintre problemele oraşului: lipsa unui spaţiu adecvat pentru mari evenimente culturale şi sportive” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Cei care locuiesc în apropierea construcţiei spun că în ultima vreme nici nu au mai văzut muncitori pe şantier, iar situaţia în care se află Timişoara din acest motiv este una ridicolă.

„Să stai 6 ani la o sală din asta... când alţii fac în câteva o sală de 20.000 de locuri... De când nu aţi mai văzut muncitori pe şantier? De mult, de luni de zile.”

„Eu sper că în 10 ani va fi ok şi îi va da drumul.”

„Nu mi se pare normal, dar nu avem ce face.”

Sala Polivalentă este construită de Primăria Timişoara şi de Universitatea Politehnica din oraş. Fiecare au contribuit cu câte 15 milioane de lei. Cum şantierul a bătut pasul pe loc, investitorii au luat o măsură radicală.

„De la ultima prelungire până la noul termen acordat nu au mai fost efectuate lucrări, consiliul de administraţie a hotărât să nu mai prelungească termenul de execuţie cu acest executant. Ne aflăm în momentul de faţă în faza de predare - primire al amplasamentului. Putem continua lucrările doar pe baza unei noi licitaţii şi vom respecta procedurile legale pentru atribuirea unui nou contract”, susține Dan Daniel, prorectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

În această situaţie nimeni nu ştie când ar putea fi reluate lurările şi cu atât mai puţin când vor fi gata.

„Se va construi în momentul în care lucrările vor fi reluate. Nu s-a mai întâmplat nimic, nu poate nimeni să anticipeze. Acolo mai e de lucru cel mult două luni, se pote termina şi mai repede ce mai este de făcut”, adaugă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

O veste bună vine de la Compania Naţională de Investiţii, care anunţă că va construi o sală polivalentă mult mai mare, de 16.000 de locuri. Acum se lucrează la studiul de fezabilitate, care va stabili cât va costa investiţia şi durata de finalizare. Banii vor veni de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri