Sala Sporturilor, renovată ilegal

Data publicării:
Sala Sporturilor, renovata ilegal


Un raport al Curții de Conturi a scos la iveală nereguli legate de felul în care au fost făcute unele lucrări la Sala Sporturilor din Galaţi. Primăria este acuzată că a încercat să evite legea achiziţiilor publice atunci când a plătit montarea suprafaţei de joc a sălii. Inspectorii Curţii de Conturi au aplicat deja o amendă în acest caz. Firma care a făcut lucrările ar fi controlată, potrivit DNA, de Sebastian Ghiţă.

Raportul Curţii de Conturi arată că renovarea suprafeței de joc a costat peste 57 000 de euro, suma pentru care primăria ar fi trbuit să organizeze o licitație. Ca să evite acest lucru, contractul a fost împărțit în două, fiecare fiind atribuit aceleași firme. Primăria Galaţi a primit o amendă de 5000 de lei, dar aceasta a fost deja contestată în instanță.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galați: "Se așteaptă răspunsul instanței și abia după ce vom primi acest răspuns se va identifica persoana care se face vinovată de această situație și se va recupera prejudiciul."

Sala Sporturilor din Galați a fost renovată după ce a stat închisă aproape 20 de ani. Fostul primar al orașului spune că nu își amintește detaliile tuturor contractelor pe care le-a avut primăria în mandatul său.

Marius Stan, fostul primar al muncipiului Galați: "S-a finalizat în mandatul nostru, da, după 20 de ani de ...dar probabil că orice lucru bun nu rămâne nepedepsit pe lumea asta. Chiar nu știu despre ce e vorba, și nu...să comenteze ei."

Oamenii sunt mulțumiți că au acum o sală a sporturilor proaspăt renovată, însă nu sunt de acord ca banii publici să fie cheltuiți ilegal.

"Câte ilegalități se fac în țara asta e și normal și pe la noi să se facă tot așa. Pentru noi e bine că o avem făcută, dar ce fel s-a făcut.."

"Normal că nu-mi convine nici mie ca cetățean, sunt firme care poate-s mult mai serioase ca cele care poate-s familiarizate cu să zic așa în ghilimele rechinii"

"Am auzit și eu că cam așa se procedează, daaa care o fi realitatea nu știu"

Societatea indicată de inspectorii curţii de conturi este SC Sport Arena SRL Bucureşti. Numele aceleiaşi firme apare într-un dosar al procurorilor DNA, care indică faptul că aceasta ar fi controlată de către Sebastian Ghiţă. Reprezentanţii firmei sunt cercetaţi într-un dosar de trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani, și coruperea alegatorilor la alegerile din 2012 şi 2014. Ei nu au putut de contactați de către reporterii Digi24.


reporter: Dana Costache
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri