Şcoală reabilitată de părinţi

Data publicării:
renovare scoala
În lipsa fondurilor alocate de autoritățile locale pentru renovări, mai mulţi părinți ai căror copii învață la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara s-au mobilizat și au reabilitat o parte din holurile școlii. Părinții au rezolvat problema pe cont propriu, cu bani din donaţii.

"Holurile la Vidu arătau așa cum arată acest hol astăzi iar după acțiunea de vineri, a părinților și a profesorilor, când ne-am mobilizat, arată așa."

În 3 ore, 20 de părinți și profesori de la Colegiul Național Ion Vidu au reușit să facă ceea ce autoritățile nu au reuşit în câţiva ani. Au reabilitat o parte din holurile liceului unde învață copiii lor. Materialele necesare le-au primit din donații.

"A fost un fel de gest de disperare pentru că am aflat vineri că avem 0 lei de la bugetul local pentru reparații pentru școală în condițiile în care la sfârșitul lunii școala va fi gazda a două olimpiade naționale iar noi, mămicile am făcut ce fac mamele cel mai bine în situații de criză, se mobilizează, iau inițiativa și găsesc soluții. Atunci când îți vin oaspeții în casă, te pregătești. Nu putem să rămânem la doar un hol. Școala va găzdui peste 550 de copii și profesori din toată țara", explică Oana Romocea, părinte voluntar.

Pentru 2017, școala a solicitat primăriei un buget de două milioane de lei. Conducerea spune că a primit doar un sfert, sumă ce acoperă, însă, doar plata utilităților.

"Din totalul de buget care l-am cerut în previziunea bugetară la sfârșitul anului trecut, pentru Colegiul Național Ion Vidu a fost aprobat doar 28% din totalul de buget", susţine Patricia Vlad, directorul adjunct al Colegiului Național "Ion Vid"u din Timișoara.

Părinții voluntari sunt hotărâţi să continue munca de voluntariat şi să reabiliteze şi alte holuri din instituţie. Autoritățile locale spun că întârzierea lucrărilor de reabilitare la colegiul Ion Vidu a fost cauzată de aprobarea târzie a bugetului local, în 31 martie.

"Colegii mei au fost și săptămâna trecută la Vidu pentru a stabili un plan de acțiune pentru următoarele 3 săptămâni în zona reparațiilor. Deasemenea există o întâlnire care se va desfășura și astăzi pentru a se aborda reparațiile de către școală în perioada vacanței de după Paști și până atunci", admite şi Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Bugetul alocat școlilor de autoritățile locale timișorene în 2017 este de aproape 37 de milioane de lei. Colegiul Național Ion Vidu ar urma să primească în acest an mai puțin bani decât în 2016, când a beneficiat de 830 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri