Sport în Piaţa Sfatului

Data actualizării: Data publicării:
SPORT PIATA

Piaţa Sfatului din Braşov a fost invadată de de copii în acest sfârşit de săptămână. A fost vorba despre  sportivi dar şi copii care îşi doresc să practice un sport de performanţă. Timp de cinci ore, în centrul oraşului, cei mici şi părinţii lor au urmărit demostraţii de scrimă, handbal, gimnastică, tenis, baschet şi fotbal.

Mai multe echipe reprezentative la sportului braşovean au prezentat tehnici de joc în Piaţa Sfatului. Primul loc în program a revenit scrimei, un sport care începe să fie din ce în ce mai promovat în rândul copiilor şi al tinerilor.

Sportivii şi antrenorii lor le-au arătat copiilor cum se desfăşoară un joc de scrimă. Copiii care practică scrimă de ani de zile, văd acest tip de sport ca pe o adevărată relaxare, dar în acelaşi timp un sport care dezvoltă corpul şi gândirea.

„E un sport care te învaţă că trebuie să fii activ în viaţă. Am ajuns să fac sportul ăasta pentru că mama mea era foarte agitată să îmi găsească un sport. Am făcut un an karate, un an jujitsu, un an înnot şi din niciunul nu am reuşit să fac nimic. M-am înscris singură şi asta este foarte important. Ea vroia să fac judo. Am ajuns la concluzia că e mai bine să fac scrimă şi în primul rând deviza e să faci sportul care îţi place ţie",  Maria Teodora Sibeş, scrimer.

Antrenorii de scrimă vor să atragă cât mai mulţi copii spre sportul cu sabia.

„Scrima este un sport deosebit, nobil, un sport plăcut în care nu te atingi cu adversarul, în care ţi se dezvoltă foarte bine nişte calităţi pe care altfel le-ai dobândi mult mai greu. Este un sport în care eforturile îţi sunt răsplătite pe măsură", Rareş Dumitrescu, antrenor scrimă.

„(R: Ţi-ar plăcea să faci scrimă?) Da. De ce? Pentru că e frumos să te joci aşa cu sabia. (R: Câţi ani ai?) 10 ani. (R: Şi ai vorbit cu mami să te dea la scrimă?) Nu, (R: Dar ai vrea?) Da", copil.

Handbalistele au făcut şi ele demonstraţii de joc în centrul oraşului şi i-au lăsat pe copii să arunce mingea la poartă.

„Handbalul este un sport şi agresiv, dar te învaţă şi să fii bun cu ceilalţi oameni. E un joc de echipă? Da este un joc de echipă. E greu? Nu, dacă faci multe antrenamente nu este şi dacă vii la toate antrenamentele", Miruna Miulescu, handbalistă.

Părinţii cred că sportul este cea mai bună metodă pentru ca odraselele lor să se dezvolte armonios.

„Astfel de evenimente sunt foarte bune pentru sport în general, pentru handbal. Ducem lipsă de evenimente de genul ăsta", părinţi.

Evenimentul a fost la prima ediţie, iar organizatorii speră ca anual să le arate braşovenilor ce înseamnă lumea sportului.

Demonstraţii de scrimă, handbal, baschet, tenis, fotbal, vom avea şi un mic moment cu gimnastică ritmică şi balet. Consider că Braşovul este un oraş în care încă se practică sportul, dar noi puteam să facem mai mult. Şi atunci dacă ne unim forţele putem să facem sportul un stil de viaţă",  Dana Dumitrescu, organizator.

La sfârşitul evenimentului părinţii şi-au putut înscrie copiii la unul dintre cluburile sportive din oraş.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri