Sportul, cu mult înaintea infrastructurii

Data publicării:
infra
În Timişoara, sportul a luat-o cu mult înaintea infrastructurii. În toamnă, orașul de pe Bega va avea șapte reprezentante în primul eșalon la sporturile de echipă practicate în sală. Vor fi trei echipe de baschet feminin șI masculin, două de volei, feminin şI masculin, una de handbal masculin şi una de futsal. Toate vor evolua însă în singura sală polivalentă din oraș, lucru ce face ca pregătirea să fie una extrem de complicată.

După mai bine de 30 de ani, Timișoara se poate lăuda cu șapte echipe de primă ligă, în sporturile indoor. Motiv de bucurie pentru suporteri, de îngrijorare pentru antrenori, sportivi și organizatori de competiții. Sala „Constantin Jude" este singura sală omologată pentru întreceri în elită, iar programarea antrenamentelor le dă mari bătăi de cap tuturor.

"Un simplu calcul matematic ne arată că o sesiune de antrenament de minimum două ore ar ține ocupată sala mai bine de jumătate de zi. Ceea ce înseamnă că unele echipe ar trebui să se pregătească fie dis de dimineață, fie seara, la ore foarte târzii. Lucru care nu este plecat pe placul celor implicați" - Claudiu Sav, reporter Digi24 Timișoara.

"Dacă vorbim de prima ligă, vorbim de două antrenamente pe zi, iar situația se complică foarte mult. Probabil, o zi de 72 de ore nu ar fi suficientă, nici aceea", spune Horia Cardoș, președinte UVT Agroland.

"Este imposibil, fizic, timpul dintr-o zi normală de antrenament, de 12 ore, nu va permite echipelor să se antreneze și să reprezinte culorile orașului până la urmă. Noi ne-am gândit și la varianta în care am reuși să facem cumva să schimbă parchetul în sala din Circumvalațiunii, dar singuri nu putem pentru că implică niște costuri destul de mari", admite și Bogdan Murărescu, antrenor BC Timba Timișoara.

"Evident că pentru noi prioritatea programului va fi pentru pregătirea antrenamentelor echipelor noastre, și mă refer la SCM. Nu va fi o treabă ușoară, avem nevoie de înțelegerea tuturor și de buna lor coabitare în acest spațiu", spune Mihai Costa, șef birou Sport-Cultură Primăria Timișoara.

În tot acest timp, construcțiile la noua sală polivalentă a Timișoarei bat pasul pe loc, asta deși finalizarea proiectului ar rezolva în totalitate problema programului supraagolmerat de pregătire. Până acum, 160 de milioane de lei au fost invesiți în construcția noii săli.

"Clădirea din spatele meu ar fi trebuit să preia cel puțin jumătate dintre echipele care se pregătesc sau evoluează în sala Constantin Jude. Problema este că noua sală polivalentă din Timișoara a intrat în cel de-al optulea an de construcție și nimeni nu știe exact când va fi dată în folosință, și asta pentru că firma care se ocupă de proiect a intrat în insolvență" - Claudiu Sav, reporter Digi24 Timișoara.

"Suntem anumite dificultăți. E o anumită comisie formată din cadre didactice, eu sunt reprezentant al primăriei. Sperăm ca în acest interval de maxim o lună să reușim să putem prelua, în sfârșit această sală. După care va veni etapa a doua, de relicitare a diferitelor categorii de lucrări", a completat Mihai Costa, șef birou Sport-Cultură Primăria Timișoara.

Timișoara este pe locul doi în țară, după București, la numărul echipelor ce evoluează în prima ligă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri